Sveriges medaljhopp - Svenskar du inte får missa i OS 2021

Under OS 2021 så får vi chansen att se många svenska medaljhopp. Flera av idrottarna är favoriter att vinna en guldmedalj. Det finns mycket att se framemot under mästerskapet.

Bland våra medaljchanser så finns både individuella svenska idrottare, men även inom lagidrott. Inför varje olympiskt spel så brukar man vilja tippa på ungefär hur många medaljer som Sverige tar totalt.

Du kan hitta mer info i vår sida för OS 2021 odds & betting. Där har vi uppdaterat med olika odds att spela på under OS. Där kan man lyckas att vinna pengar på svenska OS-medaljer. Missa inga av de svenska medaljchanserna genom att hålla uppdaterad på hur man kan se OS 2021 på TV & live stream.

Spela på att Sverige tar över 3,5 guldmedaljer i OS 2021? Gör det på Expekt!

Se alla odds för alla svenska medaljchanser
.

Streaming kräver finansierat spelkonto, eller att ha placerat ett spel under de senaste 24 timmarna. Spela ansvarsfullt. IP-restriktioner kan gälla. Regler & villkor gäller. 18+

Vi har valt om att tipsa dig att spela på Expekt odds. Det är en sida som har lagt fram bra spel på OS under hela mästerskapet.

Alla svenska medaljchanser

Nästan varje OS så har Sverige flera goda chanser att ta medaljer. Under OS 2021 i Tokyo så anser vi att vi har minst fem väldigt goda chanser till guld. Sedan finns några bubblare med som kan ses som svenska medaljhopp.

Armand Duplantis, Stavhopp

Den allra största medaljhoppet för Sverige under OS är utan tvekan Armand Duplantis. En suverän stavhoppare som förväntas att testa ett världsrekord under OS. De allra flesta av hans senaste tävlingar har gått precis som planerat. Där har han vunnit massor – och är nu ett av de mer vassa medaljchanser som Sverige skickar till Tokyo.

Missa inte: Kval till stavhoppsfinalen pågår den 31 juli. Finalen kommer att avgöras den 3 augusti.

Daniel Ståhl, Diskus

Vi behöver inte lämna friidrotten för att hitta nästa svenska medaljhopp under OS 2021. I diskusringen så kommer vi att se Daniel Ståhl som är favorit att kasta hem en guldmedalj för Sverige. Mycket talar för att det blir åtminstone en OS-medalj om han lyckas få iväg minst ett bra kast. Extra vikt läggs i tävlingen sedan diskus har tagits bort från Diamond League-tävlingarna.

Missa inte: Kval till diskusfinalen pågår den 30 juli. Finalen kommer att avgöras den 31 juli.

Sarah Sjöström, Simning

Stor press ligger på Sarah Sjöström som kommer från en armbågsskada. Trots skadan och en helt annorlunda uppladdning inför OS så tår Sarah Sjöström och lyser som en stor medaljchans för Sverige. Det är dock oklart ännu om Sarah Sjöström kommer att ställa upp i fjärilssim. En distans hon vann i Rio 2016.

Missa inte: 100 m fjärli: 24-26 juli, 100 m fritt: 28-30 juli, 50 m fritt: 30 juli – 1 aug.

Damlandslaget, Fotboll

Efter en seger mot USA i premiären så verkar det helt klart vara något på gång i svenska damlandslaget i fotboll. Vinner man med 3-0 mot den regerande världsmästaren så bör medaljchansen vara mycket hög. Ännu finns det gruppspelsmatcher och finalspel där det kan hända mycket. Vi tror dock att det lutar mot en medalj – med ett finare grundämne.

Missa inte: Finalen spelas den 6 augusti (Se bland våra speltips för att följa varje match med damlandslaget)

Dam- & herrlandslaget, Handboll

En annan lag idrott där Sverige har goda chanser till medaljer är handboll – både på herr- & damsidan. Herrlandslaget har ett VM-silver från detta året. Därför tåls förväntningar vara ganska höga för att Sverige återigen ska kunna ta sig hela vägen till finalen. Damer har mycket att bevisa. De har tidigare lovat bättre resultat än vad vi fick se i Rio 2016. Frågan är hur långt deras lag räcker. Inte minst har de hamnat i en svår grupp med både Spanien och Ryssland.

Missa inte: Finalerna för både damer och herrar spelas den 7 augusti (Se bland våra speltips för att följa varje match för Sveriges landslag under handbollen)

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström, Segling

Sverige har lyckats tidigare med att ta fina medaljer inom segling. Vårt största medaljhopp för att det ska bli ytterligare en medalj ligger på Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. Dessa två idrottare ställde upp i Rio 2016 och seglade in på en sjätte plats. Både Anton Dahlberg och Fredrik Bergström är överrens om att de satsar på ännu högre placeringar under OS 2021 i Tokyo.

Missa inte: Seglingen avgörs den 29 juli – 4 augusti

Hopplandslaget, Ridsport

Sverige har ett mycket starkt lag när det kommer till ridsport. Med rutinerade ryttare som Malin Bayard Johansson, Peder Fredriksson, Rolf-Göran Bengtsson och Henrik Von Eckermann. Ännu mer press har det blivit på att vara medaljhopp efter fina resultat från andra tävlingar inför OS. Från Rio 2016 så lyckades man hoppa hem en silvermedalj. Det gjorde Peder Fredriksson individuellt.

Missa inte: 1 augusti – 7 augusti

Persus Karlström, Gång

Sverige har en fin tradition av inom gång. Flera OS-medaljer i grenen har det blivit genom historien för svensk del. Nu vilar medaljhoppet på Perseus Karlström – född 1990. Han vann VM-brons i Qatar under 2019. Mycket förberedelser har nu genomgåtts för att vässa upp formen till OS. En bra medaljchans för Sverige är han helt klart!

Missa inte: Avgörs den 5 augusti

Jenny Rissved, Mountainbike

Efter att Jenny Rissved tog ett överraskade guld i Rio 2016 så ligger det nu en liten press på Jenny Rissved att upprepa samma sak. Tävlingarna i världscupen inför OS visar på att hon ligger i god form. Där har det blivit två medaljer i form av ett brons och ett silver. Det tåls nog att säga att Jenny Rissved är ett stort hopp för Sverige.

Missa inte: Avgörs den 27 juli

Landslaget, judo

Det finns nog ingen bättre plats än Tokyo för att vinna ett OS-guld i judo. Sporten härstammar från Japan. För Sveriges del så ser det ganska ljust ut. Vi har flera duktiga utövare som kan blanda sig i medaljerna. Inte minst så har vi Marcus Nyman som inför OS lyckades med bedriften att ta ett VM-brons i 90 kilos-klassen.

Missa inte: Avgörs den 26-28 juli

 

Fler nyheter

Färre spelare byter spelbolag – Bonusregler är orsaken
Färre spelare byter spelbolag – Bonusregler är orsaken
Läs lite mer om hur de svenska reglerna kring bonusar fungerar - samt vilka effekter som det haft på svenska spelmarknaden.
News icon 21 september, 2021
Author icon Jimmie Nyman
Streama Malmö FF - Juventus: Se live stream & TV (14/9)
Streama Malmö FF - Juventus: Se live stream & TV (14/9)
Se hur du kan sända Malmö - Juventus stream från Champions League (CL) den 14 sept, 2021, Vi visar vart du streamar matchen online och på TV.
News icon 13 september, 2021
Author icon Jimmie Nyman
Streama Djurgården - Hammarby (12/9): TV & live stream
Streama Djurgården - Hammarby (12/9): TV & live stream
Derby i Stockholm! Se hur ni gör för att streama Djurgården - Hammarby live! …
News icon 12 september, 2021
Author icon Emil Sandberg