NYHETER

Peter Forsberg har två OS-guld på CV:t. Nu belönas ishockeylegendaren med att bära OS-facklan inför invigningsceremonin.


Med Tre Kronor har ”Foppa” tagit två VM-guld och tre VM-silver. Men de finaste framgångarna för den svenske legendaren är de två OS-gulden; 1994 i Lillehammer och 2006 i Turin.

Peter Forsberg belönas nu för sina OS-framgångar med att få springa med OS-facklan inför invigningsceremonin.
    – Jag fick frågan för en vecka sen och det gör jag gärna, berättar Forsberg. Jag har inte sprungit tidigare, men var ju fanbärare i Vancouver 2010. När man får en chans att komma nära OS-elden är det bara att ta den. Det blir ett minne för livet. Jag ser det som en stor ära. Jag vet inte riktigt varför jag fått frågan...kanske är det mina två OS-guld, säger Foppa och skrattar.

Expert på Eurosport

Förutom att springa med OS-facklan, har Peter Forsberg en annan ny uppgift att ta sig an i samband med OS. Forsberg ska agera expert i Eurosports studio. Och Forsberg tror att Tre Kronor har rätt goda chanser i de olympiska spelen.
    – Sverige är ett av tre-fyra lag bakom Ryssland som ska göra upp om det. Ryssland är huvudfavoriter, inget snack om det. Det är ju en ganska kort turnering så det gäller att vara med från början mot Norge och se till att man gör ett bra resultat, säger Forsberg.
    – Matchen mot Norge kan verkligen spela in med målskillnad och var man hamnar i gruppen och vidare in i slutspelet, fortsätter Foppa. Det ska bli spännande och kul att följa när alla matcher verkligen gäller.

Invigning på tisdag

Peter Forsberg kommer att springa med facklan under tisdag förmiddag. Första tävlingen i OS tar vid först natten till torsdag, då curling står på schemat.

Tre Kronor spelar sin första match torsdag 15:e februari klockan 8:40, mot Norge. Damkronorna inleder redan lördagen den 10:e februari klockan 8:40, mot Japan.

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se