NYHETER

Charlotte Kalla gör succé i OS 2018. Nu talar hon ut om huruvida hon är med i OS 2022.


I sin allra första OS-start, 10 km fristil i Vancouver 2010, gjorde Charlotte Kalla något mycket unikt – hon tog OS-guld. Guldet som Charlotte Kalla, då 22 år, åkte hem var den första individuella OS-medaljen en svensk dam hade vunnit på 42(!) år. Kalla var även den yngsta kvinna någonsin att ta ett individuellt OS-guld i längdåkning.

I föregående OS, 2014 i Sotji, bjöd Charlotte Kalla världen på en fantastisk uppvisning i damernas stafett. När Kalla påbörjade sin avslutningssträcka på 5 km innehade Sverige tredjeplatsen, hela 26 sekunder bakom ledarduon: finskan Krista Lähteenmäki och tyskan Denise Herrmann. Alldeles bakom sig hade Kalla en norska och en franska.

Ett rimligt vägval för de flesta åkare hade varit att försöka behålla tredjeplatsen, men Charlotte Kalla tänkte annorlunda. Hon gjorde ett rejält ryck ifrån norskan och franskan, och siktade mot duon i täten. Efter halva sträckan hade hon tagit in hälften av avståndet till tätkvinnorna.

Vid vallen före skidstadion hade Kalla hunnit upp ledarduon, samtidigt som avståndet till norskan och franskan nu utökats med 20-30 sekunder. I den sista hästskokurvan drog Kalla förbi Lähteenmaki och Herrmann, och tog sig i mål en knapp sekund före de båda.

Nytt OS-guld i lördags

I lördags vann Charlotte Kalla damernas skiathlon, hennes tredje OS-guld. Med tanke på hennes ålder, 30 år, är det många som oroar sig för om detta blir hennes sista OS. Men tror vi Charlotte själv, så kan det absolut bli mer.

– Jag tänkte faktiskt nyss på OS 2022 i Peking, sade Charlotte Kalla när Expressen frågade henne. Och 34 år är väl ingen ålder?

– Men… det var något som jag bara konstaterade för mig själv. Jag vet ju inte alls hur jag kommer att känna om fyra år. Allt beror ju på hur motiverad jag är. Om jag vill lägga ner all den tid som behövs.

– Men just nu tycker jag ju bara att allt är jättekul!

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se