Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 18 maj, 2022

Sveriges trupp till Nations League i juni presenterad – ingen Zlatan

Sverige trupp Kosovo Grekland

Janne Andersson har presenterat sin landslagstrupp till juni månads Nations League, då Sverige ställs emot Slovenien, Norge, Serbien och sedan Norge igen. Se hela truppen här!

I juni inleds nästa upplaga av Nations League, och denna gång har Sverige hamnat i samma grupp som Slovenien, Serbien och Norge. Under den kommande samlingen ställs Sverige mot samtliga dessa nationer – först Slovenien borta den 2 juni, därefter Norge hemma 5 juni, sedan Serbien hemma 9 juni och avslutningsvis Norge borta den 12 juni.

Inför presentationen av truppen har det funnits en del att fundera kring för Janne Andersson. Mittbacken Marcus Danielson har tackat för sig, och Zlatan Ibrahimovic rapporteras ha lämnat återbud på grund av sina skadeproblem. Vilka spelare kommer in istället för dem?

Nu har vi fått Jannes beslut på papper. 25 spelare är uttagna. Zlatan, Filip Helander och Albin Ekdal har alla lämnat återbud på grund av skadebekymmer. Rapporter från Italien talar om att Zlatan ska göra ett ingrepp i sitt knä när säsongen avslutats, och förhoppningen är att ingreppet ska kunna rädda hans karriär och göra att han kan spela ytterligare en säsong. För som det är nu, där han klarar max 10 minuter per match, är inget anfallaren kan tänka sig att finna sig i. Janne bekräftar även att spelare som Oscar Lewicki och Jens Cajuste möjligtvis hade tagits ut om de hade varit i bättre fysisk form. Dessa spelare kommer ni alltså inte få se om ni väljer att streama Sveriges landslag i juni.

Vissa mindre överraskningar dyker upp i truppen, och då tänker vi på Kerim Mrabti, Hjalmar Ekdal och Gabriel Gudmunsson. Gabriel Gudmunsson är en spelare som de svenska fotbollssupportrarna länge skrikit efter att få med i truppen, och det ska bli intressant att se vad han kan prestera i ett svenskt landslag. Hjalmar Ekdal gjorde en fantastisk säsong i Djurgården ifjol, och har gjort det bra även i år. Mrabti har varit med i truppen till och från.

Nedan finner ni hela truppen:

Målvakter

Robin Olsen, Aston Villa (på lån från Roma)

Andreas Linde, Greuther Fürth

Kristoffer Nordfeldt, AIK

Backar

Ludwig Augustinsson, Sevilla

Joel Andersson, FC Midtjylland

Hjalmar Ekdal, Djurgården

Gabriel Gudmundsson, Lille

Emil Krafth, Newcastle

Alexander Milosevic, AIK

Joakim Nilsson, Arminia Bielefeld

Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United

Martin Olsson, Malmö FF

Carl Starfelt, Celtic

Mittfältare

Victor Claesson, FC Köpenhamn

Emil Forsberg, RB Leipzig

Jesper Karlsson, AZ Alkmaar

Jesper Karlström, Legia Warszawa

Kristoffer Olsson, Anderlecht

Mattias Svanberg, Bologna

Kerim Mrabti, Mechelen

Anfallare

Anthony Elanga, Manchester United

Alexander Isak, Real Sociedad

Dejan Kulusevski, Tottenham (på lån från Juventus)

Viktor Gyökeres, Coventry

Robin Quaison, Al-Ettifaq

Relaterat

topptipset
Topptipset på skottdagen 2024 (29/2) bjuder på en salig blandning av matcher från stora delar av världen.
29 februari, 2024
europatipset
Veckans första Europatips bjuder på flera intressanta skrälldrag. Vi tror bland annat att Ligacupfinalisterna Liverpool och Chelsea är favoriter i fara och motiverar detta mer detaljerat i analysen nedan. Häng med!
28 februari, 2024
topptipset
Topptipset den 27/2 ger oss matcher från FA-cupen som blandas friskt med andra europeiska matcher.
27 februari, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar