Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 5 feb, 2019

Troliga startelvor i El Clásico – kan Messi spela?

Det är äntligen dags för El Clásico igen! På onsdagskvällen tar Barcelona emot Real Madrid på Camp Nou, i det första semifinalmötet i Copa del Rey. Lionel Messis deltagande har länge varit oklart.

Spelar Messi och Dembélé?

I fredags drogs lotten som bestämde att vi kommer att få ett dubbel-clásico i semifinalen av Copa del Rey. Barcelona och Real Madrid möts på Camp Nou imorgon, onsdag, och spelar returen på Santiago Bernabéu 27 februari.

Mycket av försnacket inför matchen har handlat om Barcelonas skadebekymmer. Både Lionel Messi och Ousmane Dembélé har lidit av skavanker under dagarna, Messi har en muskelsammandragning och Dembélé en stukad fotled.

Till alla Barcelonafans stora glädje verkar det som att Messi kommer att kunna starta matchen. Messi var inte med i lagets träning under gårdagen, men rapporter från Spanien tyder på att han kommer att vara redo inför matchen. De med gott minne kommer dock ihåg hur Barcelona körde över Real Madrid med 5-1 utan Messi i höstas.

Dembélés fotled har återhämtat sig bra, men nu har han istället fått halsfluss. Därför kommer han troligen inte att starta matchen, men lär finnas med på bänken.

Några som definitivt missar matchen är Rafinha, Samuel Umtiti samt Jasper Cillessen. Reservmålvakten missar därmed sin chans att få speltid.

Real med i stort sett skadefri trupp

Real Madrid är förskonade från skador. Den enda spelaren som missar matchen är försvararen Jesús Vallejo, som ändå inte hade startat matchen. Det enda som är osäkert med Real Madrids startelva är vilka spelare som kommer att starta på kanterna bredvid Karim Benzema. Bland alternativen finns Gareth Bale, Lucas Vázquez, Vinicius Júnior och Marco Asensio.

Nedan är de troliga startelvorna till matchen:

Barcelona (4-3-3)

Ter Stegen
Semedo – Piqué – Llenglet – Alba
Arthur – Rakitic – Busquets
Coutinho – L. Suárez – Messi

Real Madrid (4-3-3)

Navas
Carvajal – Varane – Ramos – Marcelo
Casemiro – Kroos – Modric
Bale – Benzema – Vinicius

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar