Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 8 jan, 2018

Officiellt: Guidetti lånas ut till Alavés

John Guidetti har ryktats bort från Celta de Vigo den senaste tiden. Nu är det klart att han lånas ut till Deportivo Alavés.

John Guidetti har haft svårt att få speltid i Celta de Vigo den här säsongen. Svensken har inte startat en enda ligamatch, och han har inte gjort någon hemlighet av att han är öppen för klubbyte för att få speltid. För ett par månader sedan sa han så här:
– Det är klart att det inte är en bra situation i klubben, jag är inte nöjd med det, det är något som måste lösas, sade Guidetti. Men när jag spelar gör jag det jävligt bra och mer än så kan man inte göra. Vi får se vad som händer, men som situationen är nu är det inte hållbart.

Guidetti speltid har inte ökat sedan dess, och nu står det klart att han lånas ut för resten av säsongen. Det är ligakonkurrenten Deportivo Alavés, på 18:e plats, som får ta del av anfallarens tjänster.

Flickvännen bekräftade igår

Redan igår berättade John Guidettis flickvän Sanna Dahlström om övergången, i podcasten ”Livet på läktaren”.
– Vi har vetat om att vi nog skulle flytta i januari, men har inte vetat vart, sade Sanna. John vill spela fotboll, annars hade vi kunnat bo i Sverige och gjort annat. Nu går vi på lån till Deportivo Alavés.

Nu är alltså övergången bekräftad av klubbarna och officiell. ”Deportivo Alavés värvar John Guidetti. Välkommen!” skriver Alavés på sitt Twitter-konto.

Siktar på VM

John Guidetti har varit med i Janne Anderssons landslagstrupp hela vägen under kvalet, men från att ha startat i de inledande matcherna, har Guidetti på sistone varit fjärdeanfallare i truppen. Med den ökade speltiden klubbytet väntas innebära, hoppas Guidetti på mer speltid i landslaget. Och förbundskaptenen ser positivt på klubbytet.
– Tycker att det är bra, framför allt om man själv kommit till den insikten att man behöver ett klubbyte är det ett jättebra beslut, säger förbundskaptenen. Om han själv känner att han hamnat i den situationen (att han behöver lånas ut för speltid) så tror jag det är klokt. Eftersom han haft väldigt knapert med speltid under hösten.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar