Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 6 jan, 2018

Officiellt: Coutinho klar för Barcelona

Övergången var på gång redan i somras, och nu är den i hamn. Coutinho är klar för FC Barcelona.

Redan i somras försökte FC Barcelona värva Liverpools brasse Philippe Coutinho, men man lyckades aldrig få igenom köpet. Att Coutinho ville skriva på för Barcelona rådde det aldrig några tvivel om, men Liverpool vägrade sälja sin mittfältsstjärna.

Men efter fortsatta spekulationer under hösten, är det nu klart och officiellt. Coutinho är klar för FC Barcelona, vilket Barcelona bekräftar på sin hemsida. Mittfältaren skriver på ett femårskontrakt, och ansluter till sin nya klubb omedelbart.

Världens näst dyraste övergång

Efter att Coutinho missade inledningen av säsongen, har han varit briljant för Liverpool under resten av hösten. Liverpool tappar nu en av sina allra viktigaste spelare, men man får en stor summa pengar i utbyte.

Coutinho väntas nämligen kosta Barcelona 160 miljoner euro, motsvarade 1,6 miljarder kronor. I och med detta blir övergången världens näst dyraste någonsin, efter Paris Saint-Germains köp av Neymar i somras.

I Coutinhos nya kontrakt finns en utköpsklausul på hela 400 miljoner euro inskriven.

Kom till Liverpool 2013

Innan Coutinho kom till Liverpool spelade han i Inter, där han aldrig lyckades slå sig in i a-laget. Efter ont om speltid och en utlåning till Espanyol, såldes mittfältaren till slut till Liverpool i januari 2013. Då betalade Liverpool 130 miljoner kronor för brasilianarens tjänster.

Under sin tid hos Liverpool gjorde Coutinho totalt 152 Premier League-matcher, på vilka han nätade 41 gånger.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar