José Mourinho skällde ut Esteban Granero efter ett El Clásico.
NYHETER

Inför en av José Mourinhos matcher mot Barcelona under hans tid i Real Madrid, läckte en av spelarna lagets startelva till pressen. Det gjorde Mourinho rasande.


Det är bara några dagar kvar till denna säsongs första El Clásico, då Ernesto Valverdes FC Barcelona tar emot Julen Lopeteguis Real Madrid. Det är kanske inte den hetaste tränarmatchen som varit mellan dessa lag, men stämningen och spänningen kommer som alltid att vara het och hektisk både på planen och vid sidlinjen.

Inför helgens möte minns vi tillbaka på ett El Clásico från tiden när José Mourinho tränade Real Madrid, då rivaliteten nästan var kryddad med rent och skärt hat.

Storstryk i första matchen mot Barcelona

José Mourinhos första match mot Barcelona som Real Madrid-tränare slutade i en katastrof. Barcelona vann med hela 5-0, och även om Lionel Messi inte gjorde några mål var han inblandad i allt och stod bland annat för 2 assist.

Inför Mourinhos andra El Clásico hade tränaren bestämt sig för att spela Pepe på mittfältet, där han kunde punktmarkera Messi. Till tränarens stora förtret läckte dock lagets startelva ut flera timmar innan matchen, vilket gjorde Mourinho rasande och han pekade bland annat ut Esteban Granero som huvudmisstänkt.

  • Vill du titta på Barcelona - Real Madrid på söndag? Läs om hur du gör för att streama El Clásico.

”Hur ska vi kunna överraska Barca om vi har en råtta i laget?!”

Matchen mot Barcelona med Pepe på mittfältet slutade 1–1, ett klart bättre resultat än mötet innan. Men Mourinho var naturligtvis inte glad efter matchen. Real Madrids förre målvakt Jerzy Dudek berättar i sin självbiografi om tränarens utbrott mot det egna laget.

”Mourinho kom in i omklädningsrummet och sa att resultatet inte var dåligt. Det håller jag med om, eftersom vi spelade nästan hela den andra halvleken med 10 man efter Raúl Albiols röda kort.

Och sen lade han till: ”Jag ser att era relationer med media är rätt bra. Jag vet att vi måste komma överens med dem men jag trodde inte att ni kom överens med dem bra. Jag har hört från dem att ni inte vill ha våra möten inför matcherna, att vi tränar fasta situationer på fel sätt och att våra taktiska träningar inte är bra nog.

Jag sätter på min TV fyra timmar före matchen och vad i helvete får jag se? Att journalisterna släpper vår startelva.

Mourinho började skrika: ”Hur ska vi någonsin kunna överraska Barca om en av er är en råtta?! Ja, en råtta! Någon har släppt informationen om vår startelva inför matchen.

De visste allt om oss. Vi tränade hela veckan. Vi ville överraska dem. Vi ville göra några ändringar. Vi hade placerat Pepe på mittfältet för att spela mot Lionel Messi och vi pratade om hur Pepe vet hur man ska hantera Messi.

Han vet när han ska låta honom gå så att han inte är en fara för oss när han har bollen och gör skillnaden så att vi börjar få panik. Därför skulle Pepe spela på mittfältet, eller hur? Ja. Och allt var perfekt. Varför kunde det inte få fungera?”

Ingen sade något. Men Mourinho började skrika igen: ”Jag går alltid framför er, i den första raden, jag kontrollerar allt som händer. Som en general, går jag alltid in i elden för er.

Vi var på väg att attackera dem när någon hugger mig i ryggen. En av er sticker en kniv i min rygg före matchen som är så viktig för oss.”

Mourinho hade tårar i ögonen. Jag hade aldrig sett honom i sådant skick, så känslosam. Och han skrek fortfarande: ”Var är råttan?! Vem är det? Vem kan det vara? Kanske du...” och han pekade på Esteban Granero, som var född i Madrid.

Mourinho förklarade: ”Det kanske är någon som har spelat här en lång tid.” Han pekade på tre eller fyra andra killar och frågade: ”Hur kan ni förstöra något vi har jobbat för hela veckan?

Ni förrådde mig. Men ni förrådde er själva, era familjer och era vänner också. Jag kommer att få tag i den jävla källan. Även om jag inte vet om det behövs nu. Jag är jävligt trött på er.”

Mourinho kastade en plastflaska mot väggen, slängde igen dörren och gick."

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se