Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 14 dec, 2017

Levantes sportchef: ”Vi vill ha Guidetti”

John Guidetti har fått ont om speltid i Celta Vigo under hösten. Nu kan det vara tal om ett klubbyte.

Sommaren 2015, efter ett succéartat U21-EM, skrev den då kontraktslöse John Guidetti på för La Liga-klubben Celta de Vigo. Under sina två första säsonger i Spanien var Guidetti en startspelare periodvis, och agerade inhoppare periodvis.

När Guidetti har spelat har han stuckit ut för sin kämpaglöd, och stundtals sitt målskytte. Detta kombinerat med hans skämtsamma och öppna stil vid sidan av planen har gjort Super-Guidetti till en publikfavorit hos Celta-fansen.

”Situationen inte hållbar”

Men under denna säsong har speltiden varit mindre än någonsin för svensken, som inte startat en enda match i La Liga. Anfallskonkurrenterna Maximiliano Gómez och Iago Aspas går före, och Guidetti har svårt att få tränaren att ändra uppfattning.

Nu är det möjligt att Guidetti lämnar klubben, när transferfönstret öppnar i januari. För en månad sedan gick Guidetti själv ut och sa att han börjar tröttna på den uteblivna speltiden.
– Det är klart att det inte är en bra situation i klubben, jag är inte nöjd med det, det är något som måste lösas, sade John Guidetti. Men när jag spelar gör jag det jävligt bra och mer än så kan man inte göra. Vi får se vad som händer, men som situationen är nu är det inte hållbart.

”Vi vill ha Guidetti”

Ligakonkurrenten Levante, som är ett av lagen som gjort minst mål i La Liga, går nu ut och bekräftar att de är intresserade av att värva Guidetti.
– Vi vet ännu inte om Guidetti är till försäljning, säger Levantes sportchef Vicente Blanco. Om han är det så är vi självklart intresserade, för han är en spelare som kan förbättra laget. Så, absolut, säger Blanco.

Även Deportivo Alavés och Real Betis ryktas vara intresserade av John Guidetti.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar