Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 27 sep, 2012

Det hände Madrid, det kan hända oss också

Barcelona har gått som tåget de inledande fem matcherna i La Liga i år, de har tagit 15 poäng av 15 möjliga och leder ligan över Atlético Madrid på 13 poäng. För rivalerna Real Madrid har det däremot inte varit någon dans på rosor, de ligger på sjunde plats på bara sju poäng efter att ha förlorat mot både Getafe och Sevilla. Nästa söndag är det dags för säsongens första El Clásico i ligan, och Barcelonas nyförvärv Jordi Alba är trots de positiva resultaten försiktig.

– Vi är åtta poäng före och det är väldigt viktigt. Förhoppningsvis kan vi hålla poängskillnaden till El Clásico, men jag skulle inte räkna bort att varken Atlético eller Málaga kan vinna ligan.

– Vi får se om vi kan slå Madrid, det vore jättebra att utöka skillnaden. Men, det var otänkbart att Madrid skulle förlora de matcherna, så vi är varnade; det kan hända oss.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar