Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 6 sep, 2012

Barcelona är mer sårbara nu

I slutet av april i år meddelade Pep Guardiola att han lämnar jobbet som huvudtränare i Barcelona. Den assisterande tränaren Tito Vilanova tog istället över och Paris St Germains tränare Carlo Ancelotti menar att laget har börjat spela sämre sedan dess.

– Barcelona är starka även utan Guardiola, men de verkar mindre aggressiva och något mindre fokuserade i försvarsspelet nu. De ser mer sårbara ut än tidigare säsonger, säger han till Gazetta dello Sport.

Han tror dock att Champions League kommer att vinnas av antingen Barcelona eller deras största rivaler.

– Två klubbar sticker ändå ut. Barcelona och Real Madrid. Men Zenit (St Petersburg) som tränas av (Luciano) Spalletti och (Manchester) City som tränas av (Roberto) Mancini kan överraska, även om City har fått en tuff grupp med Real Madrid.

PSG:s egna mål är enligt Ancelotti glasklara.

– Vårt mål är tydligt; vi ska vinna ligan i Frankrike och ta oss vidare från gruppspelet i Champions Leage, och sedan, vem vet?

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar