Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 11 okt, 2017

Svenska lag som är vidare i CHL slutspel

Igår spelades det flera hockeymatcher i CHL. Det står nu klart att de allra flesta lagen har tagit sig vidare till finalspelet.

Det återstår bara en svensk match kvar i gruppspelet, och den spelar Växjö Lakers mot Cardiff Devils ikväll (11/10).

Här kommer vi presentera de lag i SHL som tagit sig vidare från gruppspelet till finalerna i CHL.

chl finaler

SHL-lag vidare till finalspel i CHL

CHL är en turnering som spelas likt många andra turneringar inom sport. Först spelar de kvalificerade lagen ett gruppspel. Där kommer 2/4 lag sedan att ta sig vidare till finalspelet.

Väl inne i finalspelet så kommer lagen ställas mot nya motståndare. Där spelar man avgörande matcher där ”vinna-eller-försvinna-regeln” kommer att anpassas. De lag som sedan går obesegrade genom hela finalspelet kommer till slut att lyfta pokalen i CHL.

Här nedan lista vi de svenska lagen som gått vidare från grupperna i CHL, och väntas nu spela i CHL slutspel.

Vill du njuta av mer hockey från CHL? Då kan du läsa mer om hur du kan få tillgång till CHL streams !

Malmö Redhawks

  • Vidare till slutspel: Ja
  • Placering i gruppen: 1:a

Malmö lyckades med uppgiften att vinna över Kometa Brno i sista matchen i gruppspelet. Det gav Malmö Redhawks inte bara en plats vidare till finalspelet i CHL, utan gav skåningarna även en första plats i gruppen. Det innebär att Malmö troligen kommer få lättare motstånd i första matchen i slutspelet.

Frölunda Indians

  • Vidare till slutspel: Ja
  • Placering i gruppen: 1:a

Frölunda sopade mer eller mindre banan med sina konkurrenter i sin CHL grupp. Frölunda gick genom gruppspelet utan att förlora en enda match. De ser nu ljust ut för Frölunda som nu satsar på att plocka hem titeln i CHL även detta år.

Brynäs IF

  • Vidare till slutspel: Ja
  • Placering i gruppen: 2:a

Brynäs är ännu ett SHL-lag som gått vidare till slutspel i CHL. De hamnade på en andraplats efter Red Bul Munchen. Ingen större dramatik fanns däremot inte i gruppspelet. Både Brynäs och Red Bull Munchen hade sedan länge varit klara för finalspelet.

Växjö Lakers

  • Vidare till slutspel: Ja
  • Placering i gruppen: 1:a

Ännu en förlust mot Cardiff Devils är det som krävs för att Växjö inte ska bli vinnare i sin grupp. Laget är – oavsett resultat ikväll, vidare till slutspelet. Det var väntat då Växjö Lakers har en tillsynes ganska enkel grupp.

HV71

  • Vidare till slutspel: Nej
  • Placering i gruppen: 3:a

Att HV71 inte tar sig till slutspel i CHL beskrivs från flera håll som ett fiasko. HV71 har allt det som krävs för att vinna mot sina gruppmotståndare, men lyckades inte med att slutföra uppgiften. HV71 är därmed det första laget från Sverige som åker ur CHL

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar