Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 29 mar, 2019

Streama Leksand – Mora: Live stream & speltips

Det är många som kommer att vilja streama Leksand – Mora, när lagen möts i direktkval till SHL. Läs om hur du gör för att hitta din live stream till matchen!

Det har blivit dags för direktkval till SHL, och många kommer att vilja titta när vi bland annat får se Leksand – Mora göra upp om att få spela SHL även kommande säsong. Många kommer att vilja streama matcherna live, och här visar vi hur du gör för att titta på dem på nätet!

Streama hockey hos Bet365 & få en bonus att spela odds med!

Sätt in pengar & börja streama sport live!

För att ta del av live streaming krävs ett finansierat spelkonto. Spela ansvarsfullt. Regler & villkor gäller. 18+

Streama Leksand – Mora live

För dig som vill titta på Leksand – Mora live krävs – såvida du inte är på plats och kan titta live från stadion – att du har ett konto på CMore. Det är nämligen tjänsten som visar SHL live, och där kan du se alla slutspelsmatcher i SHL 2018/19 och även alla kvalmatcher till SHL. Inne på CMore kan du kolla Leksand – Mora direktsänt på nätet, alla fyra, fem, sex eller sju matcher. Sätt dig bakom skärmen och njut av att se SHL ishockey i hög klass.

Det som är väldigt bra är att det går att streama Mora – Leksand direkt från valfri plattform. Du kan ha igång din live stream från mobil, dator eller surfplatta. Allt går lika bra när du vill se matchen.

Matcherna visas direktsänt, och du får skickliga och kunniga kommentatorer som guidar dig genom vad som sker i matchen.

 • Gå in på Cmore
 • Skapa ett konto
 • Skaffa ett abonnemang som låser upp din match
 • Börja streama Leksand – Mora

Titta på Mora – Leksand på TV

Om du istället vill se direktkvalet till SHL mellan Leksand – Mora på TV kan du gå in på tablån och kolla vart matchen sänds, vilken kanal som visar den på TV. Eller så kan du se vilken TV-kanal som visar matcherna vilken tid, här nedan:

 • 28 mars 19:30: Leksands IF – Mora IK på TV12 och CMore
 • 30 mars 18:30: Mora – Leksand på TV12 och CMore
 • 1 april 19:30: Mora – Leksand på TV12 och CMore
 • 3 april 19:30: Leksand – Mora på TV12 och CMore
 • 5 april 19:30: Mora – Leksand på TV12 och CMore*
 • 7 april 18:30: Leksand – Mora på TV12 och CMore*
 • 9 april 19:30: Mora – Leksand på TV12 och CMore*

Ovan kan du se vilken kanal som sänder vilken match, och du behöver därför inte oroa dig över hur du ska kunna titta på Leksand – Mora på TV.

* Dessa matcher spelas endast om direktkvalet går till fler än 5, 6 eller 7 matcher.

Inför matcherna & speltips

Mora kom näst sist i SHL-tabellen, med endast hopplösa Timrå bakom sig. Nu har Mora tvingats till att kvala för att hålla sig kvar i Sveriges högsta ishockeyserie, i en fyra till sju matchers lång nervkittlande kamp.

För att Mora ska fixa detta krävs det att Spencer Abbott (5:a i assistligan i SHL) behåller den form han visat under i princip hela säsongen. Även Andrew Rowe och Mathias Bromé får gärna vara på topp.

På andra sidan isen står Leksand. Leksand kom fyra i Hockeyallsvenskans tabell, med 90 inspelade poäng på 52 matcher. Laget förlitade sig mer på en bra bredd och organisation än enskilda spelare, men är det någon som ska höjas är det svårt att inte nämna assistkungen Linus Persson, som även smäller in ett mål då och då när han känner för det.

En annan spelare som är väldigt viktig för Leksand är norrmannen Thomas Valkvae-Olsen, en allround spelare som levererar både mycket mål och mycket assist. Missar Leksand uppflyttning kan vi nog räkna med att han lämnar klubben inför nästa säsong, för det här är en spelare som antagligen är lite för bra för Hockeyallsvenskan.

 • Tips: Mora vinner, Bet365

När vi till slut tippar utgången av de här matcherna har vi svårt att tro något annat än att Mora löser detta. Laget är trots allt från en högre nivå, och vi tror att de vinner över fem matcher.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar