Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 16 nov, 2017

Hockeyslagsmål & fighter – SHL & NHL

Här kommer vi på Sportal att ta fram några av de bästa slagsmålen som skett inom hockeyns värld. Vi samlar fighter från både SHL och NHL.

Att det kan bli hett ute på isen när hockey spelas är ingen nyhet. Reglerna för hockeyslagmål skiljer sig i de olika ligorna. I SHL är det helt otillåtet att ”kasta handskarna” för att slå på sin motståndare.

I NHL är reglerna för slagsmål i hockey lite annorlunda. Där tillåter man spelarna göra upp i en fight. Detta skapar ett hetsk stämning på läktaren, och chansen för oss att göra topplista med de bästa hockey bråken som inträffat.

Fighter som går till historian

Vi varnar givetvis för en del otäcka bilder innan vi går vidare på listan med fighter och slagsmål som främst är hämtade från SHL och NHL.

Detroit Red Wings vs Calgary Flames (2017)

Ett bråk som urartar efter att man tror det hela är över. Från början är hela slagsmålet mellan Kulak (CGY) och Witkowski (DET). Detta eskaleras efter att den klassiska fightern Mike Tkachuk lägger sig i.

Patric Roy vs Chris Osgood (1997)

Det är inte speciellt vanligt att två målvakter ryker samman i en fight. Det gjorde de två meriterade målvakterna Patric Roy och Chris Osgood när Detroit Red Wings och Colorado Avanlanche spelade en match 1997.

New Jersey Devils vs New York Rangers

Det dröjde inte länge efter tekningen innan handskarna kastades av spelarna i NJ Devils och NY Rangers. De inblandade spelarna var Ryan Carter, Stu Bickel, Cam Jensen, Brandon Prust, Eric Boulton och Micheal Rupp.

Jay Beagle vs Arron Asham

Här avslutas fighten av en ganska klockren “knock out” från Arron Asham efter bara några sekunder. Asham firar sedan genom att gestikulera till publiken.

Anton Hedman vs Robert Hägg

Nästa klipp kommer från Sverige, och SHL. Där drabbade Anton Hedman och Robert Hägg ihop i ett slagsmål. Både fick givetvis matchstraff efter fighten.

Leksand – Färjestad

Ett slagsmål som urartade i spelargången när Färjestad och Leksand skulle ha periodpaus. Rönnberg i Leksand delar ut ett par smällar, men får även motta några hack av en klubba tillhörande okänd spelare i Färjestad (0:38).

Samlade hockey fighter

Avslutningsvis så tar vi med ett klipp från Youtube som samlar flera figheter i ett.

Bonusmaterial: Juniorer i Litauen spårar ur

Vi avslutar vår lilla lista med härliga figther och slagsmål inom hockey med juniorer i Litauen.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar