NYHETER

Enligt trovärdiga uppgifter skriver Sven-Göran Eriksson på för Irak under den kommande veckan.

Sedan Sven-Göran Eriksson fick sparken från kinesiska Shenzhen FC i juni 2017 har han stått utan jobb. Rykten har placerat honom i Norge, som tränare men även som president över ett norskt lag. Nu verkar han dock ge sig ut på ett annat äventyr.

Enligt större irakiska medier (bland annat iq-pro.net) är Eriksson i mycket långt gångna förhandlingar om att ta över det irakiska landslaget. ”Svennis” sägs redan ha tackat ja, och endast detaljer återstår. Under den kommande veckan ska tränaren resa till Istanbul för att träffa representanter från det irakiska fotbollsförbundet, där det slutgiltiga avtalet ska bestämmas och kontraktet ska skrivas på.

Spelar Asiatiska mästerskapen om några månader

Redan i januari 2019 har Eriksson, om affären blir av, ett stort uppdrag att ta sig an. Irak spelar då i Asiatiska mästerskapen, där man delar grupp med Iran, Vietnam och Jemen.

Irak vann Asiatiska mästerskapen år 2007 och tog även en fjärdeplats i de senaste mästerskapen. Trots att nationen regelbundet tillhör Asiens bästa landslag har man endast kvalificerat sig till VM en gång, för 32 år sedan. Svennis kontrakt väntas gälla över kvalet till VM 2022, till vilket spelschemat fastställs i juli 2019.

Nära Irak redan för några år sedan

Sven-Göran Eriksson ryktades till Irak redan i slutet av år 2012, och då sa han följande till Aftonbladet:

– De hade ett fantastiskt bra lag för några år sedan när de vann asiatiska mästerskapen. Jag såg finalen och då var de väldigt, väldigt duktiga. Exakt var de står i dag vet jag inte, men Irak har ett bra landslag. Visst kan jag tänka mig att gå dit. De är inte Barcelona kanske, men de är väldigt bra fortfarande.

Det hela slutade dock med att Irak tog in serbiske Vladimir Petrovic istället medan Eriksson blev teknisk rådgivare i Al Nasr, Förenade Arabemiraten.

Iraks nästa match spelas mot Palestina den 4 augusti.

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se