NYHETER

Pep Guardiola nådde omåttlig framgång som tränare för FC Barcelona, men han kommer inte tillbaka.


Säsongen 2007-08 hamnade FC Barcelona på en svag tredjeplats, och till sommaren 2008 valde klubben att göra sig av med dåvarande tränaren Frank Rijkaard. Som ersättare tog man in lagets tidigare spelare Josep ”Pep” Guardiola. Guardiola hade tränat Barcelona B i en säsong, men hade utöver detta ingen tränarerfarenhet.

Det första den nye tränaren gjorde var att dumpa lagets storstjärna Ronaldinho, då han ansåg att brassen kunde ha dåligt inflytande på resten av truppen med sin dåliga träningsdisciplin. Även Deco lämnade klubben samma sommar.

Trots de stora spelartappen kunde Guardiola leda Barcelona till en historisk trippel, klubbens första i historien. Därefter fortsatte Barcelona att rada upp framgångar under de fyra år Guardiola var ansvarig.

”Barcelona är ett avslutat kapitel”

De som hoppats på en återkomst för Guardiola i klubben, kan nu sluta drömma. I en intervju med spanska TV3 säger Guardiola att han inte kommer att träna Barcelona igen.

– Min tid där som tränare är ett avslutat kapitel, det är över och jag kommer inte att träna dem igen. Det eftersom jag inte är den samma som jag var då och deras syn på mig är inte heller densamma som den var.

– Jag hade den bästa tiden i mitt liv där. Det var några fantastiska år där jag erövrade världen och vi gjorde det med otroliga spelare, en ung president (Joan Laporta) och Txiki (Begiristain, idag sportchef för Manchester City).

– Det var en generation av brutalt bra spelare och den bästa spelaren i världen. Himmelens stjärnor stod på vår sida.

Vill inte bli klubbpresident

Pep Guardiola får också frågan om han kan se sig själv som president över någon fotbollsklubb i framtiden, men han ger inte mycket för den idén.

– President? Nej, jag är tränare och det är vad jag är bra på, du kan inte vara allt. Den dagen jag slutar att coacha kommer jag att spela golf istället.

Till sist säger Pep att Barcelona varit världens bästa lag denna säsong.

– FC Barcelona har varit det bästa laget denna säsongen, trots att de inte vann Champions League.

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se