NYHETER

IFK Göteborg värvar från AIK! Mittfältaren Amin Affane har skrivit på för Blåvitt.


I Chelsea blev det tre säsonger, varav de två första i juniorlaget. Den tredje säsongen lånades han ut till Roda JC i holländska Eredivisie, där Affane för första gången i karriären fick känna på seniorfotboll.

Efter sommaren 2013 valde Chelsea att släppa Amin Affane , och den unge svensken skrev på för Energie Cottbus i tyska andraligan. Men Affane fick bara spela 9 matcher den säsongen, och Cottbus kom sist och flyttades ned.

Affane ville inte stanna kvar i det sjunkande skeppet, utan skrev på för Wolfsburg men lyckades aldrig ta sig in i klubbens A-lag. Efter en säsong lämnade Affane för Arminia Bielefeld, och han var således tillbaka i tyska andraligan igen.

Vände hem till Sverige 2016

Efter ett halvår i Bielefeld, med bara 8 framträdanden, kände Affane att det var dags att få en nystart hemma i Sverige. I januari 2016 skrev mittfältaren på ett treårskontrakt med AIK.

Tiden i AIK blev aldrig riktigt vad Affane hoppats på. Efter bara några månader i klubben fick tränaren som värvade honom, Andreas Alm, sparken. Affane passade inte in i ersättande Rikard Norlings spelsystem, och lyckades aldrig ta någon ordinarie plats i startelvan.

Klar för IFK Göteborg

Nu är alltså Amin Affane klar för IFK Göteborg. Mittfältaren presenterades på klubbens hemsida idag, onsdag.
    – Stort för mig då jag alltid haft en enormt stor respekt för klubben, säger Affane. Nu längtar jag bara efter att komma igång med träningen och träffa de andra grabbarna i truppen.

Affane säger att åren utomlands gett honom mycket, och nu är han alltså tillbaka i staden där han är uppväxt.
    – Klart jag skaffat mig en stor erfarenhet efter alla år ute i Europa. Framförallt lärde jag mig att leva som en fotbollsspelare med allt vad det innebär på och utanför planen. Att få komma hem till Göteborg och att få spela med IFK är enormt stort och förenat med stor respekt från min sida, säger Affane.

Den tidigare stortalangen, som med sina nu 23 år fortfarande har åldern inne, har skrivit på ett kontrakt på tre och ett halvt år, vilket alltså går ut sommaren 2021. Med tanke på att kontraktet går ut sommartid – för ovanlighetens skull gällande allsvenska spelare – kan man tänka sig att Affane inte känner sig färdig med livet utomlands. Men först ska han leda IFK Göteborg till framgång.

SPONSRAD | För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se