Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 30 jan, 2019

Nutidsorientering – Fotbollsquiz vecka 5

En ny fotbollsvecka har passerat, och det är återigen dags för oss att publicera vårt veckoliga fotbollsquiz, där vi även kryddat med ett par historiska frågor. Hur bra koll har du på veckan som varit, och hur väl kan du din fotbollshistoria?

Januari innebär som alltid massor av övergångar. En av de värvningarna som fått bäst och snabbast effekt är stjärnskottet Krzysztof Piątek, som gått till Milan. Inte många kände till den unge polske anfallaren inför säsongen, men i vår fotbollspodd ”Joga Bonito” som publicerades den 16 augusti flaggade vi faktiskt för denna då okände talang. Så här sade vi:

”De har en spelare som heter Krzysztof Piątek, som jag inte känt till längre än i några veckor. En ung polack, född 95, som de värvat in från polska klubben Cracovia. Han har öst in mål i polska ligan, gjorde 15 mål på 30 matcher förra säsongen. Debuterade i Cracovias A-lag redan när han var 17 år.

Han har varit ordinarie under träningsmatcherna, och när de mötte Lecce i italienska cupen förra veckan vann dem med 4-0 och Piatek gjorde alla fyra mål. Jag har tittat en del på hans mål, inte bara från den matchen utan även från försäsongen och mål han gjorde i Polen.

När jag ser hans mål ser jag att han är duktig på allt, väldigt allround. Riktigt vass på huvudet, skjuter bra med båda fötterna. Tar bra löpningar, har helt okej teknik. Det är en spelare jag verkligen ser fram emot att följa den här säsongen.

Jag har lagt in honom i startelvan i mitt fantasy team trots att han har den billigaste möjliga prislappen. Ronaldo, Higuaín och Piatek i anfallet.”

Sedan dess har Piątek gått från klarhet till klarhet, och ligger på fjärde plats i Serie A:s skytteliga med 13 baljor. Vilket lag han representerade under hösten? Det är en av frågorna ni ska få besvara i vårt quiz.

Dessutom kommer frågor om Monaco, Liverpool och mycket mer!

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar