Zlatan Ibrahimovic trivs i landslaget – och laget med honom

En del medier beskriver Zlatan Ibrahimovic återkomst i landslaget som en succé. Man baserar detta på att Zlatan Ibrahimovic spelade fram till två mål under dessa två inledande matcher.

Det är utan tvekan ingen försvagning i Sverige att Zlatan Ibrahimovic har anslutit till truppen. Han ser pigg ut för att vara snart 40 år gammal. Dessutom är han väl delaktig i det svenska spelet. Även om det inte blev något mål i comebacken så är han klanderfri.

”Det känns mycket bättre nu. Det stämmer mer och jag gör en bättre match nu (mot Kosovo).” Säger Zlatan Ibrahimovic i en intervju på Cmore sändningar från VM-kvalet.

Den nya Zlatan

Det som har lett till mycket uppmärksamhet är Zlatan Ibrahimovics attityd. Det är väldigt få spelare som blir uppmärksammande för att vara ödmjuka och tillbakadragna. Det blev Zlatan under Sveriges landslagssamling.

En tillsynes arrogant och divig Zlatan byttes ut mot en lagspelare och trevligare profil. Han lyfte många gånger själva laget över sig själv. Berömde spelare och ledare runt om i laget. Ingen missade heller säkert inte att Zlatan Ibrahimovic släppte tårar på presskonferensen när frgåor kring hans barn kom upp på tal.

Det är ett faktum att det är inte Zlatan Ibrahimovic nu – som det var under stora delar av 00- och 10-talet. Det är en Zlatan Ibrahimovic 2.0. En mer lättomtyckt Zlatan!

Hans mycket ödmjuka inställning har lett till att han blir enklare att kontrollera för Janne Andersson – samtidigt som han har mycket bättre förutsättningar att komma in i truppen. Det känns inte som det finns något som skaver i truppen – precis som det ska vara.

Synergin mellan Janne Andersson och Zlatan Ibrahimovic är överraskande god. Man kan tänka sig att en världsvan och mycket erfaren Zlatan Ibrahimovic inte har så höga tankar om en konservativ tränare som har ett SM-guld i Allsvenskan med IFK Norrköping som bästa merit.

Det känns väldigt respektfullt emellan dessa två profiler. Vilket är en förutsättning för att det ska bli en lyckad comeback.

Vi vädjar verkligen till gudarna att denna stämningen kan hållas under hela EM 2021. Är det något vi vet om Zlatan – så kan det vända fort. Eller är det så att Zlatan Ibrahimovic inre blodtörstiga lejon börjar bli äldre – men mer klok?

Det nya Sverige

Sverige har verkligen ett bra lagbygge på gång. Under VM 2018 så visade Sverige prov på väldigt god stabilitet och att kollektivet kan vara viktigare än stora namn. Sedan VM 2018 så har vi kunnat lägga in flera världsstjärnor till bygget.

Alexander Isak har blommat ut massor. Både i Real Socidad och i Sveriges landslag. Han är helt klart topp 5 på listan över Sveriges mest lovande och dyraste spelarna.

På listan kan vi även lägga på tre personer som skapat rubriker i Serie A. Där har vi Zlatan Ibrahimovic som gör succé i Milan. Dejan Kulusevski som gick för en saftig summa till Juventus.

Även Mattias Svanberg kan läggas till på den listan. Han gör det väldigt bra – och blev uttagen till veckans Serie A lag för ett par veckor sedan.

Framtiden ser ljus ut. Om vi klarar en VM-kvartsfinal i VM med ett lag utan några större namn – hur bra kan det då inte gå i EM 2021 med fler glittrande diamanter i laget?

Boosta odds under finalspelet av VM 2022
Boosta odds under finalspelet av VM 2022
Hitta en oddsboost för att spela med förhöjda odds under VM. Inför kvarts-, semifinal och final så har Betsson extra höga odds! …
8 december, 2022 | Jimmie Nyman
VM 2022 – Kvartsfinaler – Tips, odds & TV tider
VM 2022 - Kvartsfinaler – Tips, odds & TV tider
Läs om alla datum, tider och odds tips inför kvartsfinaler i VM 2022. Vi samlar de bästa betting tipsen, oddsen och TV tider för kvartsfinaler i VM.
7 december, 2022 | Jimmie Nyman
VM 2022 – Åttondelsfinaler – Tips, odds & TV tider
VM 2022 – Åttondelsfinaler – Tips, odds & TV tider
En guide inför alla åttondelsfinaler i fotbolls VM 2022. Läs om betting tips, odds, och analyser. Vi samlar även alla TV tider och datuim för VM åttondelsfinalerna.
5 december, 2022 | Jimmie Nyman