Marcus Berg
NYHETER

Zlatan Ibrahimovic är kritisk till att Janne Andersson inte vågar testa nya spelare lite mer ofta.

Zlatan Ibrahimovic har i dagarna gjort en stor intervju med Expressen, som publicerats i samband med att en staty av Zlatan reses i Malmö idag. I intervjun riktar han bland annat en känga mot Janne Andersson.

Zlatan Ibrahimovic har gjort en karriär som saknar motstycke. Han har tagit sig hela vägen från Rosengård till att – som han själv säger – erövra land efter land. Det har blivit titlar i Holland, Italien, Spanien, Italien igen, Frankrike och England, samtidigt som han även hunnit med att bli svenska landslagets meste målskytt någonsin.

För några år sedan beslutades det att Ibrahimovic skulle få en staty rest, och idag har äntligen dagen kommit då statyn väl ska resas. Den kommer att stå utanför Stadion i Malmö, och Zlatan själv kommer att närvara på ceremonin som börjar klockan 15:00.

För några dagar sedan träffade Zlatan SportExpressen för att prata om statyn, sin karriär och om allt möjligt. Zlatan återkommer flera gånger under intervjun till att han mött större motstånd och haft svårare att göra karriär på grund av sin utländska bakgrund. När Zlatan kom fram fanns det inga många spelare i landslaget med icke-svenska namn, och Zlatan är glad över att han med sina framgångar öppnat upp dörrar för andra med invandrarbakgrund.

Samtidigt känner han att nuvarande förbundskapten Janne Andersson stundtals varit för försiktig med att ta ut spelare med en annan bakgrund.

– Nu på slutet har det hänt något. Isak har kommit in i bilden, Tankovic har kommit in i bilden. Men innan det känns det som att det varit precis som innan jag började i landslaget – att det är en sekt och den sekten stannar kvar hela tiden. Även om det finns bättre spelare därute som kan göra det bättre, vägrar man byta ut det som redan är inne i grytan. Man använder bara dem som redan är där.

– Om Tankovic har varit den bästa spelaren i Allsvenskan, hur kommer det sig att det har tagit nästan ett helt år innan han får chansen? Vad är problemet – att han heter Tankovic eller att han inte är tillräckligt bra? Men om de andra spelar och inte är tillräckligt bra, eller gör det bra, varför skulle inte Tankovic kunna göra det bra? Isak? Varför kom Isak in nu i slutet? Han hade kunnat vara med från början.

"Med all respekt, hur många matcher har det gått utan att Berg gjort mål?"

En stor snackis kring landslaget har varit Marcus Bergs stora måltorka. Fram till målet mot Ryssland i november 2018 hade han spelat 15 raka landskamper utan att hitta nätet, men fick trots det fortsatt förtroende match efter match. Efter målet har han spelat ytterligare sex landskamper utan att göra mål. Zlatan antyder på att det kan vara dags att rotera lite där uppe (Berg petades dock mot Norge i den allra senaste landskampen).

– Jag menar, med all respekt, Marcus Berg. Hur många matcher har det gått utan att han har gjort mål? 20? Fortfarande spelar han. Hade det varit jag – redan efter två matcher sa man: ”Han gör inte mål, han är inte tillräckligt bra.”

Sverige möter Malta nu på lördag den 12 oktober, och ställs sedan mot Spanien på tisdag 15 oktober. Här är Janne Anderssons trupp till matcherna.

SPONSRAD | För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se