NYHETER

Michael Laudrup är idag en legend inom fotboll och har bland annat hjälpt både Real Madrid och Barcelona att vinna Champions League. 

Michael Laudrup anses idag vara en legend inom fotboll och är mest känd för sina mästerliga passningar. Med hjälp av hans pricksäkra passningar hjälpte han flera lag att vinna titlar som de flesta lagen drömmer om.

Michael Laudruup föddes i Danmark den femte juni 1964. Laudrups första storklubb var Juventus, där han gjorde 32 mål på sina 146 spelade matcher. Det finns dock inga registrerade uppgifter på hur många assister han gjorde i Juventus, men det måste ha varit många för märkligt nog lade Barcelona ett bud på honom år 1989. Efter att Barcelona köpte honom nådde Michael Laudrup sitt ”prime” och det var först då Laudrup lyckades göra ett namn för sig själv. Mannen var fantastisk. På 213 spelade matcher gjorde Laudrup 47 mål. Dock finns tyvärr inga uppgifter om hur många assists han gjort i Barcelona heller. Under hans tid i Barcelona lyckades dansken år 1992 kamma hem sin första Champions League-pokal. Det blev hans främsta merit någonsin och var verkligen något att blicka tillbaka mot.

Innan Michael Laudrup vann Champions League med Barcelona år 1992 hade Barcelona aldrig vunnit Champions League tidigare. År 1992 var alltså första gången Barcelona vann Champions League och det fick Laudrup ta del av. Champions League-finalen spelades mot Sampdoria, som de vann med 1-0. Målet gjordes på en frispark i tilläggstid av Ronald Koeman.

Under Laudrups tid i Barcelona spelade han med kända namn såsom Ronald Koeman, Pep Guardiola och Hristo Stoichkov. Hans lagkamrater uppskattade verkligen honom för hans passningsteknik. De kunde vänta på bollen i tighta situationer och fortfarande få den på fötterna. Laudrup kunde göra allt för att få fram bollen, alltifrån att lobba/chippa till snabba rakpassningar. Hans lagkamrater var inte till en början vana med sättet han passade bollen på, men sedan började de förstå hans sätt att passa och gjorde därmed löpningar som förväntades av dem. Laudrup kunde bokstavligen passa igenom tre till fem personer.

År 1994 lade konstigt nog rivalerna Real Madrid bud på honom, som han sedan skrev på för. Av alla lag man har att välja mellan som en Barcelona-spelare väljer man Real Madrid. Jag förstår inte heller varför Barcelona säljer en sådan toppspelare till sin största rival. Från att vara älskad blev han sedan hatad av Barca-fansen när han sprang runt i de blankvita tröjorna i Real Madrid. När El Clasico spelades buades han varje gång bollen rörde vid hans fötter. Det var en chock för hela fotbollsvärlden. Det hade aldrig hänt något liknande tidigare. Michael Laudrup menade att han förstår deras ilska och att han aldrig förväntade sig att det skulle gå så illa som det gjorde.

Michael Laudrup var en spelare med finess som betydde något speciellt var han än gick. Om det var en offensiv mittfältare du behövde, så visste du alltid att Micheal Laudrup var ett klart alternativ. Det är väldigt svårt att se någon idag som har en lika bra passningsteknik som han hade och han kommer alltid bli ihågkommen som ”den legendariska danske ’playmakern’”.

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se