Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 4 jul, 2023

När starar FPL 2023/2024? Datum för Fantasy Premier League

Inför starten av säsongen av FPL 2023/24 – så finns lite viktiga datum att hålla koll på. Inte minst när du kan börja skapa ditt Fantasy Premier League team.

Det kan vara bra att vara ute i god tid inför premiären med att skapa lag, jämföra priser och följa starten av försäsongen. Inför – och under hela säsongen kan du få hjälp med FPL tips, betting & regler i vår guide. Där kommer vi att uppdatera med våra förslag varje vecka.

Viktiga FPL datum under säsongen 2023/24

Här kan du se viktiga datum att hålla koll på om du spelar Fantasy Premier League. Info om premiär, start av PL-säsongen och när FPL priser på spelare släpps.

Spelschema för Premier League släpps – 15 juni

Spelschemat är en central del för alla Fantasy Premier League managers. Det är spelschemat som avgör vilka spelare som är populära och vilka spelare som ratas.

Priserna på FPL spelare släpps – 3 juli

Vilka priser som gäller för alla spelare är av stor vikt inför dess att FPL säsongen startar. Den 3 juli kommer priser på FPL spelare att släppas gradvis. Det är efter prissättningen som FPL managers på allvar kan sätta igång att skissa ihop sina lag.

Fantasy Premier League startar (Mellan 4 juli – 18 juli)

Det är stort intresse för när FPL startar och du kan börja skapa ditt lag. Det finns idag inget exakt datum för när FPL startar inför 2023/24. Det beräknas dock bli ganska kort efter att alla spelarpriser har presenterats.

Försäsongen startar – 11 juli

Den 11 juli så kommer många av spelarna i Premier League avsluta sin semester för att börja på försäsongen. Där kommer flera träningsmatcher att spelas – och FPL managers kan få en inblick i vilka spelare som verkar heta inför att FPL drar igång.

Premiär för Premier League 2023/24 – 11 augusti

Dagen för premiären av Premier League är den 11 augusti, 2023. Då kommer ligans första match att dra igång (Burnley – Manchester City). Då kommer de första poängen att delas ut till FPL lagen – och både ligan och Fantasy Premier League startar på allvar.

Vinteruppehåll – 13-20 januari, 2024

I ungefär mitten av spelschemat för Premier League så kommer det vara ett uppehåll under två helger.

Premier League säsongen avslutas – 19 maj, 2024

Under den 19 maj så kommer alla lagen att spela sin sista match i Premier League. Detta blir även den sista Gameweek för alla FPL teams. Nu ska det avgöras vilka managers som lyckats bäst – och inte minst vilket lag som vinner Premier League säsongen 23/34.

Andra guider

Runt om på nätet finns det massor av bonusar att välja mellan. I denna guide kan du jämföra casinobonusar - eller läsa mer om de olika erbjudandena.
12 juli, 2023
Se vilka tips vi har inför kommande Gameweeks - samt vilka spelare vi väljer till vårt FPL lag!
12 juli, 2023

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar