Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 22 aug, 2019

Uwe Rösler: ”Med all respekt, Bnei Yehuda är inte Falkenberg”

Malmös tränare Uwe Rösler har stor tro på sitt lag inför playoff-matchen mot Bnei Yehuda Tel Aviv, men hyser samtidigt en stor respekt för motståndet.

Malmö FF ställs ikväll mot Bnei Yehuda Tel Aviv, i det första playoff-mötet av två till Europa League. Malmös tränare Uwe Rösler tror på ett bra resultat i hemmamatchen.

– Jag tror inte att vi kommer släppa in några mål, men däremot tror jag att vi förhoppningsvis kommer att göra mål. Jag tror att matchen kommer att se ut ungefär som mot Zrinjski, då vi gjorde väldigt bra ifrån oss som lag, med formationen, vilka vi tog ut i laget, relationen mellan spelarna – de två anfallarna spelade väldigt bra, till exempel. Första halvlek var vi väldigt bra i och gjorde ett mål, och de hade bara en enda chans trots att vi spelade offensivt. I Europa kommer du vanligtvis inte undan med det utan motståndarna gör oftast mål om du spelar offensivt, säger Uwe Rösler.

– Vi ska bygga ett offensivt tryck och för att göra mål måste vi se till att vi är välorganiserade bakom bollen. Vi gjorde det väldigt bra mot Falkenberg och även mot Zrinjski, och måste nu fortsätta likadant.

Mot Falkenberg vann Malmö med hela 5-0, och man fick därmed ett skönt slut på den fyra matcher långa sviten av oavgjorda resultat.

– Jag har väntat på den där explosionen ett tag. Vi roterade mot Falkenberg och jag släppte lös spelare som blomstrade och vi vann med 5-0. Så det var givetvis en välkommen situation och humöret i gruppen är bättre eftersom spelare är glada med sig själva då de verkligen bidrog. Även de som inte hade spelat på ett tag bidrog stort mot Falkenberg.

”De är farliga på kontringar, men kontrar på ett annorlunda sätt”

Naturligtvis har Rösler läst på om kvällens motståndare, israeliska Bnei Yehuda, som inte är särskilt välkända i Sverige. Här hittar ni information om hur ni gör för att streama Malmö – Bnei Yehuda.

– Bnei Yehuda Tel Aviv är starka defensivt och spelar 3-5-2 eller 5-4-1. De är duktiga på kontringar med sina två anfallare. De anfaller inte med särskilt många spelare, och är därför svåra att komma åt på kontringar. De attackerar max med fyra spelare, men väldigt snabbt. Vad som är karaktäristiskt med det här laget är att när de attackerar på kontringar passar de inte bollen snabbt och rör sig, utan de springer med bollen. Det blir en tuff utmaning för våra försvarare, hur de försvarar sig mot dribblers. För de har dribblers, som kan springa och transportera bollen över 20, 30, 40, 50 meter och samtidigt vara effektiva. Det är deras största styrka.

– Vi förväntar oss samma matchbild som mot Zrinjski, där vi spelar med samma intensitet, samma tålamod med bollen, intensitet i pressen, organisation med bollen – då tror jag att vi har en väldigt bra chans.

”Med all respekt, de är inte som Falkenberg”

Uwe Rösler trycker sedan på vikten av att hålla nollan. Han säger även att trots att motståndet är anonymt för de flesta svenskar, är det viktigt att poängtera att de knappast håller lika låg nivå som det Falkenberg som MFF utklassade häromdagen.

– Vi vill vinna matchen och hålla nollan, det är viktigt. Med all respekt, de är inte som Falkenberg. De ligger djupt, men de är väldigt väldrillade, väldigt välorganiserade och det kommer att bli väldigt svårt att skapa chanser mot dem. Men vi kommer att få chanserna, och då får vi se hur kliniska vi är. Förhoppningsvis är vi lika kliniska som mot Falkenberg, men vi kan inte underskatta motståndarna.

– De är väldigt väldrillade, likt Zrinjski vet de exakt vad de gör. De är aggressiva, särskilt i backlinjen. Om du är för otålmodig och spelar för mycket raka bollar – som laget från Azerbajdzjan (FK Neftchi, som Bnei Yehuda mötte i tredje kvalrundan) gjorde – då straffar de dig på kontring. Vi måste visa disciplin med bollen, hur vi vill anfalla. Så fort de vinner bollen har de en klar strategi kring vem som löper var, vem som är förste man att kontra. Jag är imponerad över deras defensiva approach och över hur fort de ställer om till anfall.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2499 Artiklar