Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 22 aug, 2019

Salétros: ”Märks i gruppen att en stormatch närmar sig”

Den första playoffmatchen mot Celtic väntar ikväll, och AIK:s Anton Salétros tror att AIK kommer få chanser att såra skottarna.

Under onsdagen fick AIK-spelarna chansen att kliva ut på Celtic Parks gräsmatta för ett förberedande träningspass inför årets största match hittills.

– Mattan är bra och det är en fin arena, säger Anton Salétros. Vi kom igång bra, fick ett bra pass och fick känna lite på matten och på bollarna så det var bra. Det är skönt att få en känsla för mattan och bollarna, och att känna av storleken på planen.

Mittfältaren säger att det märks i laget, på den heta stämningen, att en väldigt stor match väntar. För de svenskar som vill se matchen men inte är på plats går det bra att läsa här om var man kan streama Celtic FC – AIK live.

– Det är bra stämning i gruppen och det var lite hett på träningen idag, det märker att det börjar närma sig en stormatch. Det är en jätteviktig match för oss och vi vill mycket och det sprider av sig. Även en diskussion på kvadraten kan göra att det hettar till och det behövs. Det känns som att vi är där och touchar den här gränsen som man behöver för att gå vidare från en sådan här match.

”Cluj gjorde fyra mål på Celtic i förra matchen”

Celtic är ett lag med stor erfarenhet från spel i europeiska gruppspel, och är som bekant en historiskt väldigt stor klubb. Laget har dock varit lite på nedgång under de senaste åren. På hemmaplan är man dock alltjämt starka.

– Vi möter ett väldigt bra lag, aggressivt, och det gäller att stå emot första 15-20 för jag tror att de kommer att storma på rätt bra här med publiken här på deras hemmaplan. Efter första 15 tror jag det kommer finnas möjligheter för oss att spela och göra. Vi såg ju att Cluj gjorde fyra mål på dem förra matchen så det finns ytor att såra dem på.

Mellan 1 500 och 2 000 biljetter är sålda till den del av läktaren som AIK:s fans tilldelats. Salétros är glad över det stora läktarstödet.

– Det är fantastisk. Synd bara att vi inte får en större del av läktaren så att det kunde kommit ännu fler. Men det är fantastiskt och man vet ju att var man än spelar med AIK så kommer det folk. Vi har varit på träningsläger i Kina, Dubai – folk kommer och det är fint med AIK.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar