Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 12 dec, 2019

Rösler: ’De har något att förlora, vi har något att vinna’

Malmö FF spelar sin sista gruppspelsmatch i Europa League, och allt står på spel. Uwe Rösler talar på presskonferensen om hur pressen ligger på FC Köpenhamn och flaggar för att han kan sätta in något av en joker i startelvan.

Fotbollssäsongen kunde inte slutat på ett mer dramatiskt sett, när Malmö FF spelar direkt avgörande Europa League-match. Detta i ett nordiskt derby mot FC Köpenhamn, för vilka matchen också är avgörande.

Om FC Köpenhamn vinner eller kryssar garanteras de avancemang till sextondelsfinal, medan Malmö måste vinna för att vara säkra på att gå vidare. Om Dynamo Kiev tappar poäng mot Lugano går dock FCK och MFF vidare oavsett resultat på Parken.

Uwe Rösler väljer dock, på presskonferensen dagen innan, att lägga fokus endast på sin egen match:

– Jag har lärt mig att i fotboll kan man bara påverka sin egen situation. Vi kan inte styra över vad som händer i Kiev. Vi har allt i egna händer och är i en fantastisk position, och detsamma gäller FCK. Vi vill ha samma utgång på matchen som mot Kiev. Vi har haft en bra träningsvecka i Marbella och går in med en positiv känsla, säger Uwe Rösler.

Om ni är intresserade av att titta på matchen online kan ni följa länken här, som går igenom hur ni gör för att streama FC Köpenhamn – Malmö FF live.

Rosenberg: ”Kommer alltid sakna fotbollen – det är en sorg”

Malmös senaste Europa League-match, mot Dynamo Kiev, slutade med att Markus Rosenberg avgjorde på tilläggstid. Det var också Rosenbergs sista hemmamatch, och ikväll gör han karriärens allra sista match:

– Det känns okej. Det har varit som olika trappsteg för mig hela tiden, och det största var senast mot Kiev. Jag kommer alltid sakna fotbollen, givetvis. Det är en sorg. Men jag är väldigt glad över att få vara med och avsluta med en så här stor match, säger Markus Rosenberg.

Han har stor respekt för motståndet.

– Köpenhamn har dominerat länge i dansk fotboll och i Europa. Jag var lite förvånad senast att de inte var mer spelförande. Men de är otroligt stabila och starka hemma. Det blir en kamp.

Uwe Rösler tar tag i micken igen, och lägger över pressen på Köpenhamn.

– Det är deras hemmaplan och arenan kommer att vara fullsatt. De kommer troligen pressa oss högre än de gjorde i Malmö. Men de leder gruppen och har något att förlora, medan vi har något att vinna. Jag förväntar mig en tight match med två lag som försöker att radera ut varandra.

”Rakip gav oss energi senast, han är aktuell för startplats”

Uwe Rösler väljer att berömma Erdal Rakip, som inte fått mycket speltid i år men som gjorde ett fint inhopp mot Dynamo Kiev häromveckan. Han byttes då in i halvtid, och gjorde bland annat ett av målen i Malmös vändning.

– Jag betonade efter förra matchen att Erdal Rakip gav oss energi. Han kom in i rätt ögonblick och utnyttjade chansen alldeles briljant. Dessutom mot ett väldigt starkt motstånd. Han har borrat ner huvudet och arbetat stenhårt. Under träningarna i Marbella visade han att han är aktuell för en startplats.

När Malmö presenterade sin trupp till matchen saknades Anders Christiansens namn, men den viktige spelaren kommer att ansluta till laget under torsdagen. Även Franz Brorsson och Oscar Lewicki, som haft skadeproblem, är med. Fouad Bachirou saknas dock på grund av avstängning.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2494 Artiklar