Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 10 jun, 2021

Sveriges EM-tröja hyllas – ”Snyggast och modernt”

Sveriges EM-tröja hyllas – ”Snyggast och modernt”

Det finns många som är väldigt uppdaterade och intresserade när alla landslagen släpper sina tröjor inför EM 2021. Flera medior i Sverige och utomlands har valt att ranka tröjorna efter hur snygga, moderna och nytänkade de är.

Den svenska EM-tröjan har fått god kritik hos flera stora medior. Inte minst vår bortatröja som anses vara en av de snyggare bland alla landslagströjor under EM.

Vi på Sportal tycker också att Sverige har lyckats att få fram bra tröjor från Adidas. Speciellt bortatröjan som är mer rik på detaljer.

”Unik & simpel på samma gång”

Den stora nyhetssidan SBNation.com valde att beskriva Sveriges landslagströja som helt unik – men fortfarande så simpel. Då snackar de om de blåa bortatröjan som innehåller små gula pin-stripes. Det lyfter tröjan flera nivåer skrivs det.

Den gula hemmatröjan är inte lika populär – även om den inte blir sågad på något vis alls. Den gula tröjan kan inte beskrivas på något annat vis än väldigt klassisk och stilren matchtröja.

När man har en såpass hyllad och fin bortatröja så vill man gärna visa upp den. Det är inte alls säkert att Sverige kommer att någonsin spela med bortatröjan under EM. Det finns inget lag i gruppen som har en matchdräkt som kan blandas ihop med Sveriges gula färger. Både Spanien och Polen spelar i rött och Slovakien (som oftast spelar i vitt) kommer ha en blå matchtröja under EM 2021.

Det skulle vara om vi får möta något gult eller vitt lag i finalspelet som den blåa tröjan kan åka fram för första gången. Ännu en stor morot för Sverige att klara sig vidare från gruppen!

För att följa alla matcher under EM så rekommenderar vi dig att använda dig av vår EM guide. Där kan du se alla matcher som spelas varje dag under mästerskapet. Du kan även läsa mer om hur du kan sända EM på TV eller live stream. Vårt mål är att du ska kunna hitta allt om EM 2021 på vår hemsida!

Andra snygga tröjor under EM

När vi på Sportal går igenom alla tröjor inför EM 2021 så hittar vi våra egna favoriter.

En tröja vi har fastnat speciellt för är Portugals bortatröja. Portugal har en mycket klassisk mörkröd dräkt som hemmatröja – vilket är en tradtion som fortsätter under EM. Bortatröjan har öppnat upp för mer fantasi i Portugal. Man har valt att lägga till tre röd/gröna sträck på den vita bakgrunden. Vilket gör att tröjan både blir snyggare och känns mer portugisisk.

Det landslag som vi anser har lyckats sämst med sin EM-tröja är nog England. Det känns som att man försökt skapa en form av vit retro-tröja som tar oss tillbaka 20-30 år i tiden. Dessvärre känns det varken speciellt retro – eller modernt. Ett platt fall vågar vi säga.

Bortatröjan för England brukar normalt vis vara svart eller röd. Detta år har det blivit en blå variant. Inte riktigt lika mörkblå som den svenska tröjan – utan mer tydligt blå. Ingen höjdare där heller enligt oss!

Sveriges EM-tröja hyllas – ”Snyggast och modernt”

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar