Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 6 nov, 2019

Janne Anderssons trupp till Rumänien och Färöarna

Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg är några av överraskningarna i truppen, när Janne Andersson idag tog ut sina spelare till de avgörande EM-kvalmatcherna mot Rumänien och Färöarna. Här kan du se hela truppen.

I mitten av november spelas de sista omgångarna av EM-kvalet, och Sverige står inför en eller två direkt avgörande matcher. Först kan man säkra EM-platsen vid vinst borta mot Rumänien, och misslyckas det öppnas en ny möjlighet hemma mot Färöarna.

Nu har Janne Andersson presenterat de namn han tagit ut för att ta hand om dessa uppgifter. Här kan ni läsa om hur ni gör för att titta på Rumänien – Sverige via live stream.

Anmärkningsvärt med denna trupp är allra främst att de två nya ansiktena som dykit upp; Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg. De två unga Serie A-spelarna (födda år 2000 respektive 1999) har uppenbarligen imponerat på förbundskaptenen, vilket inte är så konstigt med tanke på att de båda tagit för sig i Serie A.

Dejan Kulusevski är den av de två som satt störst avtryck, med sin stora poängproduktion för Parma. 2 mål och 5 assist har det redan blivit så här långt in på säsongen, och han sägs finnas på både Juventus och Inters radar.

Mattias Svanberg startade och stod för en assist mot Inter i helgen, vilket var hans fjärde framträdande för sitt Bologna den här säsongen.

Värt att notera är även att Marcus Danielson och Muamer Tankovic, som båda nyligen fått chansen i landslaget, behåller sina platser i truppen. Dessutom får Riccardo Gagliolo samt Ken Sema, som stod för ett drömmål mot Genoa i helgen, nytt förtroende.

Truppen till Rumänien och Färöarna

Karl-Johan Johnsson (FC Köpenhamn)

Kristoffer Nordfeldt (Swansea)

Robin Olsen (Cagliari, på lån från Roma)

Försvarare

Andreas Granqvist (Helsingborgs IF)

Filip Helander (Rangers)

Riccardo Gagliolo (Parma)

Marcus Danielson (Djurgården)

Pontus Jansson (Brentford)

Mikael Lustig (Gent)

Victor Nilsson Lindelöf (Manchester United)

Pierre Bengtsson (FC Köpenhamn)

Mittfältare

Albin Ekdal (Sampdoria)

Emil Forsberg (RB Leipzig)

Sebastian Larsson (AIK)

Kristoffer Olsson (FK Krasnodar)

Muamer Tankovic (Hammarby)

Ken Sema (Udinese, på lån från Watford)

Gustav Svensson (Seattle)

Dejan Kulusevski (Parma)

Mattias Svanberg (Bologna)

Anfallare

Sebastian Andersson (Union Berlin)

Marcus Berg (FK Krasnodar)

Alexander Isak (Real Sociedad)

Robin Quaison (Mainz)

John Guidetti (Alavés)

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2494 Artiklar