Robin Quaison hyllas av Janne Andersson
NYHETER

Robin Quaison hyllas stort av Janne Andersson.

Robin Quaison har fått sitt stora genombrott i landslaget under det senaste året. På presskonferensen inför Sverige - Spanien hyllas han stort av förbundskapten Janne Andersson.

En av de spelare som verkligen slagit igenom på sistone i Janne Anderssons landslag är Robin Quaison. AIK-produkten fick chansen från start mot Rumänien i den första EM-kvalmatchen, och tog den. Mål direkt och sedan har han varit fast i startelvan.

På presskonferensen inför matchen mot Spanien får Janne Andersson frågan om hur det kommer sig att Quaison fick chansen i den där matchen mot Rumänien för knappt ett år sedan.

– Han har varit jätteduktig. Robin var ju faktiskt med redan i min första trupp men blev skadad och då tog vi in Viktor Claesson istället. Då var Robin i Palermo, på den tiden. Det är en väldigt intressant fotbollsspelare som vi följde väldigt noga från början.

– Jag har varit nere (i Palermo och Mainz) fyra gånger för att se honom och två av dessa gånger fick jag inte se honom en enda minut eftersom han inte spelade. Jag fick se honom värma upp. Åkte klockan sju lördag morgon, kom hem 24:00 och hade sett tio minuters uppvärmning – då var jag på väg att ge upp. Så då kom han inte med på nästa samling bara för det… Nej, det var inte hans fel att han inte spelade, ler Janne Andersson.

"En jättebra och viktig spelare för oss"

Sedan fortsätter Janne Andersson med att berätta hur han ser på Robin Quaison som spelare.

– Det är en väldigt intressant, explosiv, powerful, klok, smart spelare. Bra, funktionell teknik och vi har som sagt följt honom sedan länge. Nu har han ju senaste året, eller ett och ett halvt, spelat forward i ett tvåmannaanfall. Han spelade ju lite blandat innan. Och som det är nu passar väldigt bra in i hur vi vill spela.

– Jag tycker att han har varit jättebra i år, han har vuxit ut till en jättebra och viktig spelare för oss. Det är fantastiskt roligt när man ser den utvecklingen på en spelare.

Det trolig är att Robin Quaison spelar från start, när Sverige tar emot Spanien på tisdagskvällen i en ny, spännande EM-kvalmatch. Här kan ni läsa om hur ni gör för att streama Sverige - Spanien live.

SPONSRAD | För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se