Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 24 jun, 2021

Janne Andersson hyllar ”krigarna”

Azerbajdzjan Sverige

Sveriges förbundskapten Janne Andersson kallade sina spelare för ”riktiga krigare” på presskonferensen efter gruppsegern i EM.

Efter att ha besegrat Polen med 3-2 i den sista gruppspelsmatchen kom Blågult på en 1:a plats i tabellen, efter 2:an Spanien, 3:an Slovakien och 4:an Polen.

Emil Forsberg hade nätat två gånger om och gett Sverige en ledning med 2-0. Den polska målkungen Robert Lewandowski replikerade och nätade själv två gånger om. Viktor Claesson fick det sista ordet då han avgjorde matchen på övertid.

Sverige plockade 7 poäng efter 3 gruppspelsomgångar och hamnade högst upp i grupptabellen.

Janne Andersson var nöjd på presskonferensen:

”Jag är jätteglad över att vi slutar etta. Vi vann gruppen i VM och nu gör vi det igen. Jag är väldigt glad och stolt över det.”

Spelarnas omdöme

På frågan kring spelarnas insatser valde han att hylla dem samtliga stort.

”Spelarna är riktiga krigare ute på planen. Det var en kamp hela vägen in i mål. De är fantastiska spelare och hur de offrade sig för varandra. Laget som helhet förtjänar allt beröm de får.”

Det avgörande faktorn – Emil Forsberg

Trots att Janne Andersson lade stor tyngd på att detta var en gedigen laginsats kunde han inte låta bli att berömma RB Leipzig spelare Emil Forsberg lite extra.

Emil Forsberg följde upp sitt segermål mot Slovakien med ytterligare två baljor mot Polen. På detta kommentade Janne Andersson:

”Jag sa att det är en trevlig stadion att spela på och Emil tyckte att det var roligt. Han gillar att göra dessa saker. Han kämpar och fortsätter kriga och gör skillnad för oss. Det är fantastiskt för honom att göra två mål. Han har alltid varit en bra fotbollsspelare och nyttig för landslaget. Det är kul att han nu kan vara den avgörande faktorn för oss.”

I åttondelsfinalen väntar Ukraina. Janne Andersson avslutade med att säga:

”Nu får vi gott om tid att förbereda oss inför åttondelsfinalen.”

Andra nyheter

os
Läs om alla odds inför Sommar OS 2024. Vi ger dig speltips kring Sveriges medaljer och andra spelvärda OS odds!
13 maj, 2024
nyheter
Hur ser Israels chanser ut för att vinna Eurovision 2024 i Malmö? Vi kollar till oddsen på årets mest omtalade och kontroversiella bidrag..
10 maj, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1578 Artiklar