Janne Andersson hyllar "krigarna"

Saint Petersburg, Russia - 23 June 2021: Football. European Football Championship 2020. 3st round, Group E. Sweden v Poland. National Team coach Janne Andersson

Sveriges förbundskapten Janne Andersson kallade sina spelare för ”riktiga krigare” på presskonferensen efter gruppsegern i EM.

Efter att ha besegrat Polen med 3-2 i den sista gruppspelsmatchen kom Blågult på en 1:a plats i tabellen, efter 2:an Spanien, 3:an Slovakien och 4:an Polen.

Emil Forsberg hade nätat två gånger om och gett Sverige en ledning med 2-0. Den polska målkungen Robert Lewandowski replikerade och nätade själv två gånger om. Viktor Claesson fick det sista ordet då han avgjorde matchen på övertid.

Sverige plockade 7 poäng efter 3 gruppspelsomgångar och hamnade högst upp i grupptabellen.

Janne Andersson var nöjd på presskonferensen:

”Jag är jätteglad över att vi slutar etta. Vi vann gruppen i VM och nu gör vi det igen. Jag är väldigt glad och stolt över det.”

Spelarnas omdöme

På frågan kring spelarnas insatser valde han att hylla dem samtliga stort.

”Spelarna är riktiga krigare ute på planen. Det var en kamp hela vägen in i mål. De är fantastiska spelare och hur de offrade sig för varandra. Laget som helhet förtjänar allt beröm de får.”

Det avgörande faktorn – Emil Forsberg

Trots att Janne Andersson lade stor tyngd på att detta var en gedigen laginsats kunde han inte låta bli att berömma RB Leipzig spelare Emil Forsberg lite extra.

Emil Forsberg följde upp sitt segermål mot Slovakien med ytterligare två baljor mot Polen. På detta kommentade Janne Andersson:

”Jag sa att det är en trevlig stadion att spela på och Emil tyckte att det var roligt. Han gillar att göra dessa saker. Han kämpar och fortsätter kriga och gör skillnad för oss. Det är fantastiskt för honom att göra två mål. Han har alltid varit en bra fotbollsspelare och nyttig för landslaget. Det är kul att han nu kan vara den avgörande faktorn för oss.”

I åttondelsfinalen väntar Ukraina. Janne Andersson avslutade med att säga:

”Nu får vi gott om tid att förbereda oss inför åttondelsfinalen.”

 

 

Andra nyheter

Stryktipset – 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Inget Premier League i helgen, men väl FA-cupen och en riktigt fullspäckad Stryktipsomgång! Ta del av vår analys om de 13 matcherna! …
26 januari, 2023 | Emil Sandberg
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Titta på Sverige - Frankrike stream från handbolls VM 2023. Vi tipsar om vart du sänder matchen via live streaming online eller direkt på TV! …
26 januari, 2023 | Jimmie Nyman
Kvartsfinaler i handbolls VM 2023 – Matcher, tider & odds
Kvartsfinaler i handbolls VM 2023 – Matcher, tider & odds
Hitta all info om kvartsfinalerna i handbolls VM. Vi har ett schema med alla tider, datum och arenor som gäller för alla fyra kvartsfinaler.
24 januari, 2023 | Jimmie Nyman