Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 17 jun, 2016

Belgien mot Irland: Upp till bevis för Belgien

Hur kan du se Belgien mot Irland online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i EM.

Unibet Live Streaming

Föll mot Italien

Belgien är en av de tippade kandidaterna till att vinna EM 2016. I premiären visade man dock att man har en lång väg kvar att vandra innan man ser ut som en riktig titelkandidat.

I premiäromgången ställdes man mot Italien, i ett riktigt stormöte i Grupp E. Italien har varit uträknade inför sommarens EM-turnering och italienarna representeras i år av ett landslag som inte är så stjärnspäckat som vi är vana vid att se.

Mot Belgien visade man dock att man kommer långt med ett välstrukturerat och lojalt lag där alla drar sitt strå till stacken. Det hårt kämpande Italien lyckades bryta ner de belgiska stjärnorna som såg oväntat bleka ut.

Giaccherini hjälte

Italiensk hjälte blev Giaccherini som elegant sköt in 1-0 bakom Thibaut Courtois efter att ha blivit serverad bollen på silverfat. Efter 1-0-målet kunde italienarna ägna sig åt det de gör allra bäst, nämligen att bevaka sin ledning oc bryta ner motståndarnas spel.

Belgarna blev märkbart stressade och kunde inte bryta igenom den italienska muren. I matchens slutminuter avgjorde Graziano Pellè matchen efter en alldeles lysande italiensk kontring och fastställde slutresultatet till 2-0. Detta var såklart en stor missräkning för de högt siktande belgarna.

Imponerade mot Sverige

Irland är såklart väldigt bekanta för oss svenskar, efter att vi mött dem i EM-premiären. I matchen Sverige bara skulle vinna var det istället irländarna som tog över spelet helt och hållet, och körde stundtals över svenskarna.

Irland hade flera fina lägen att ta ledningen i den första halvleken medan Sverige inte skapade några farligheter alls. I den andra halvlekens inledning kunde Wes Hoolahan ge Irland ledningen efter ett fint anfall, vilket var både logiskt och helt rättvist.

Tappade greppet

Efter Irlands 1-0-mål vaknade Sverige till och tog sig in i matchen, och hade ett par halvchanser att kvittera. Efter ett fint svenskt anfall kunde inte Ciaran Clark undvika att nicka in bollen i egen kasse och matchen var utjämnad igen.

1-1 blev matchens slutresultat och med tanke på hur matchen såg ut är det nog ett resultat irländarna inte är särskilt nöjda med. Irland lyckades prestera på toppen av sin förmåga mot Sverige och gör man det även mot Belgien kommer man ha möjlighet på poäng.

Belgien imponerade inte i första omgången och kommer behöva höja sig om man ska undvika ett fiasko i sommarens EM. Spelarna måste dra åt samma håll och vara mer samspelta än vad man var i premiäromgången. Lyckas man med det har man goda möjligheter att gå långt i EM.

När spelas matchen mellan Belgien och Irland?

Matchen i EM mellan Belgien och Irland spelas klockan 15:00 lördagen den 18 juni.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar