Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 18 okt, 2017

Qarabag FK – Atlético Madrid: Inför matchen, förväntade startelvor och odds

Den första Champions League-matchen för ikväll är den mellan Qarabag och Atlético Madrid, med avsparkstiden 18:00. Vi ger er allt ni behöver veta inför denna eftermiddagsmatch.

Qarabag FK, från Azerbajdzjan, har inlett säsongen bra. Man leder sin inhemska liga trots en match mindre spelad, och har där bara ett poängtapp än så länge. I kvalet till Champions League slog man ut FC Köpenhamn på fler gjorda bortamål, och blev därmed det första laget från Azerbajdzjan att någonsin kvalificera sig för mästerskapet. Väl i turneringen har man kastats rakt in i en hemskt svår grupp – motståndare för debutanterna är Chelsea, Roma och Atlético Madrid. En 0-6-förlust mot Chelsea följdes upp av en imponerande insats mot Roma, i en match man till slut förlorade med 1-2.

Diego Simeones Atlético Madrid är har inlett ligasäsongen hyfsat, de har några fler poängtapp än vad de hoppats på, men är alltjämt obesegrade. I Champions League öppnade man med ett kryss borta mot Roma, och förlorade därefter mot Chelsea i Madrid. Till följd av denna svaga inledning har ”Atleti” tre poäng upp till andraplatsen, som genererar avancemang till åttondelsfinal.

Qarabag och Atlético Madrid har aldrig tidigare spelat emot varandra.

Förväntad laguppställning, Qarabag

Sehic
Medvedev – Huseynov – Sadiqov – Agolli
Almeida – Qarayev
Henrique – Míchel – Madatov
Ndlovu

Qarabag har för tillfället inga indisponibla spelare.

Förväntad laguppställning, Atlético Madrid

Oblak
Juanfran – Giménez – Godi – F. Luis
Koke – Gabi – Ñiguez – Carrasco
Correa – Griezmann

Sime Vrsaljko skadade sig under landslagsuppehållet, och har inte återhämtat sig än.

Qarabag, senaste 5 matcher: FC Kapaz, H, 2-0. Sumqayit, H, 4-1. Roma, H, 1-2. Zira, H, 0-0. Inter Baku, B, 2-0.

Atlético Madrid, senaste 5 matcher: Athletic Bilbao, B, 2-1. Sevilla, H, 2-0. Chelsea, H, 1-2. Leganes, B, 0-0. Barcelona, H, 1-1.

Tabellen

Speltips och odds

Qarabag inledde sitt Champions League-äventyr med att åka på storstryk av Chelsea, men stod sedan upp bra mot Roma hemma, även om det slutligen blev förlust. Atlético Madrid kunde kommit bättre förberedda till denna match men hade inte råd att vila några spelare i helgen, då de mötte Barcelona. Det är dock ingen tvekan om att Atlético Madrid har ett betydligt starkare lag än Qarabag, klasskillnaden är gigantisk och det skulle vara en bragd om Qarabag ens fick med sig ett oavgjort resultat. Med tanke på att Qarabag ändå gjorde det bra hemma mot Roma, och i och med att Atlético kan vara lite slitna, tror vi ändå inte att siffrorna rinner iväg alltför långt. Vi tippar att den här matchen slutar 0-2.
Odds på 2: 1.28, Unibet
Odds på 0-2: 6.10, Unibet

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar