Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 1 maj, 2019

Jürgen Klopp: ”För mig är Messi den bäste någonsin”

Jürgen Klopps Liverpool ställs ikväll mot Ernesto Valverdes Barcelona. Eller ska vi kanske säga Lionel Messis Barcelona? Hur som helst medger Klopp att han tycker Messi är den bäste fotbollsspelaren genom alla tider.

Liverpool vill kvalificera sig för sin andra raka Champions League-final, och drömmer om att denna gång vinna titeln. Skulle det hända blir det klubbens första Champions League-titel sedan 2005, då man stod för den omtalade, fantastiska vändningen mot Milan (underläge 0-3 i halvtid).

Men för att ta sig till finalen måste Liverpool först slå ut Barcelona i semifinalen. Och för att slå ut Barcelona, måste man se till att stoppa Lionel Messi.

När Jürgen Klopp på presskonferensen inför matchen får frågan om vem den bäste spelaren enligt tiderna är, svarar han just Messi.

– För mig är Messi, av de spelare jag har sett, nummer 1. 100 procent. Det är min åsikt. Cristiano Ronaldo är också där uppe, givetvis. Resten av alla andra spelare, där får vi se vad de kan åstadkomma framöver, säger Jürgen Klopp.

– Jag har tränat några riktigt bra spelare, men de har inte avslutat sina karriärer så de har fortfarande tid att utvecklas, lägger han till.

Klopp berättar sedan vem hans far brukade hålla som världens bäste någonsin.

– Min pappa sa alltid att den bäste någonsin är Pelé. Jag såg aldrig Pelé live, jag är för ung för det.

– Men det finns många bra spelare där ute, va? Hur som helst är det min ranking; Lionel är för mig den bäste.

Jürgen Klopp konstaterade under presskonferensen även att Lionel Messi inför säsongen sa att han vill vinna Champions League, vilket Klopp lite skämtsamt sa känns som ett hot. Vidare sa Klopp att Barcelona även har tio andra värlsklasspelare som de måste hålla koll på.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar