Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 1 maj, 2018

Heynckes: ”Real har tur med domaren, hoppas han är objektiv”

Bayern Münchens tränare Jupp Heynckes sätter press på domaren inför Real Madrid – Bayern München.

Bayern München och Real Madrid möttes i kvartsfinal i förra upplagan av Champions League, och då var utgångsläget inför returen exakt detsamma som nu. Första matchen spelades i München, och Real vann med 2-1.

Inför returmötet på Santiago Bernabéu var oddsen emot Bayern München, men man lyckades få en 2-1-ledning och tog därmed matchen till förlängning.

I förlängningen kunde Real Madrid sedan göra tre mål, varav de första två var tack vare en offside-stående Cristiano Ronaldo. Nu är Bayern Münchens tränare Jupp Heynckes rädd att något liknande ska inträffa igen, när lagen spelar på Real Madrids hemmaplan.

”Jag hoppas att domaren är objektiv”

– Jag hoppas att domaren är objektiv, korrekt och att spelarna är de som bestämmer utgången av matchen, inte domaren, säger Jupp Heynckes.

– För att vinna tre Champions League-titlar på fyra år måste du ha mycket talang, men också en del tur i vissa moment och med domaren.

– Vi kommer att bli en svår motståndare, vi blir bättre i dessa matcher. Vi vill ta oss till finalen, och i fotboll kan du flytta på berg och det ska vi försöka göra. Vi måste vara mer effektiva i den här matchen. I München hade de tre chanser och gjorde två mål, säger Heynckes.

”Alla vet vad som hände förra året”

Bayern Münchens offensive stjärna Thomas Müller har inte heller han glömt Bayern Münchens uttåg ur Champions League ifjol.

– Vi är fokuserade på matchen. Alla minns vad som hände här förra året, med två offsidemål för Madrid. Och nu deras straff mot Juventus… jag hoppas inte att atmosfären påverkar domarna ikväll.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2527 Artiklar