Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 20 maj, 2012

Det värsta jag har upplevt i karriären

En Champions League-vinst är alla fotbollsspelares stora dröm. Men för Fernando Torres finns det en sak som står betydligt högre, och det är speltid. Något han inte har fått mycket av i Chelsea sedan han värvades i januari 2011.

– Den här säsongen har jag känt saker som jag aldrig tidigare känt. De har behandlat mig på ett sätt som jag aldrig har upplevt förut, ett sätt som vi inte alls kom överens om när jag skrev på, säger den före detta Liverpoolspelaren.

Torres har fått sparsamt med speltid den här säsongen och blivit bänkad större delen av matcherna, något han inte är van vid. Sedan han kom har han bara gjort totalt sju mål, jämfört med de 65 han gjorde i Liverpool under de fyra åren han spelade där. Värvningen i januari 2011 var spektakulär, Chelsea betalade drygt 79 miljoner dollar för den dåvarande 26-åringen vilket gjorde honom till den dyraste övergången någonsin i Premier League och den fjärde dyraste i världen.

– Vi har haft många diskussioner nu på slutet, och nu när säsongen är slut ska vi prata om vad som händer i framtiden. Det som jag har upplevt här är inte något jag vill göra om, jag har inte fått den rollen jag förväntade mig eller trodde att jag skulle ha i laget när jag flyttade hit. Jag är inte glad, säger Torres.

– En seger som den i München kompenserar lite. Just nu känner jag att fotbollen är värd alla mina ansträngningar, men jag har haft riktigt dåliga stunder. De värsta i min karriär. Jag är i ett skede av karriären där jag känner mer lust och hunger än vad jag någonsin har gjort tidigare, och så får jag sitta på bänken i finalen. När jag såg startelvan inför finalen upplevde jag den kanske största besvikelsen någonsin, och det är inte något jag vill göra om, fortsätter han.

Fernando Torres kontrakt går ut sommaren 2016.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1637 Artiklar