Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 24 aug, 2011

Det här är egentligen en fantastisk upplevelse

Många trodde att Malmö FF inte skulle ha en chans att ta sig vidare till Champions League efter storförlusten mot Dinamo Zagreb i Zagreb för en vecka sedan.

Men när slutsignalen ljöd på Swedbank Stadion (Malmö New Stadium igår) hade Malmö FF nästan åstadkommit ett mirakel. 2-0 och två jättechanser i slutskedet, så nära var Rikard Norling avancemang.

– Den här upplevelsen är egentligen fantastisk, men det är en av de tuffaste förlusterna som jag har varit med om, sa Rikard Norling efter matchen.

Wilton Figueiredo inledde målskyttet i mitten av den andra halvleken sedan Dinamo fått en spelare utvisad efter en vansnnestackling på Jimmy Durmaz. När sedan mittbacken Pontus Jansson ökade på till 2-0 började publiken hoppas på allvar.

Men närmare än ett bra skott från Ulrich Vinzents och en felriktad nick av Jansson kom aldrig Malmö FF denna afton. Nu får Malmö FF istället fokusera på Europa League.

All statistik från matchen >>

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar