Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 29 nov, 2011

Det är en magisk arena

När Atlético Madrid reser till Glasgow imorgon för matchen mot Celtic i Europa League är Celtic-ikonen Henrik Larsson övertygad om att de kommer häpnas när de kliver in på Celtic Park. 

Larsson spenderade sju säsonger i den skotska klubben innan han valde spel i Barcelona. 

– Det är en magisk arena, säger Larsson i en intervju med spanska AS. Det är alltid fullt, 65 000 åskådare sjunger hela tiden. 

– Det är fantastiskt. Jag kommer ihåg när jag åkte dit med Barcelona. Spelarna var vana att spela inför 100 000 åskådare, men det imponerade fortfarande på dem. Det är svårt för motståndarna eftersom det är så mycket ljud att det ibland är svårt att förstå dina lagkamrater. 

Någon vidare koll på spansk fotboll har inte Landskrona-tränaren. 

– Jag följer inte Atlético Madrid egentligen. Men i somras såg jag att några spelare såldes, inklusive tre viktiga spelare, och jag förstod att det skulle bli en svår säsong för dem. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar