Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 5 aug, 2014

Dinosaurien skriver kontrakt med VM-schweizare

Efter att ha flyttat runt i Italien och även tre år i England sedan 2003 går flyttlasten till ännu ett europeiskt land, Tyskland. Valon Behrami, den 29-årige schweizaren som spelade VM i sommar, anländer till förra säsongens nedflyttningskvalandelag Hamburg SV. Men även om klubben är en dinosaurie i historiska perspektiv, håller den sig kvar i högstaserien i nutiden också. Med flera år av kris i Hamburg-klubben trodde många att de snart skulle åka ner till Zweite Bundesliga, andradivisionen i Tyskland. Så blev inte fallet denna säsong heller då klubben, trots flera bra och erfarna spelare, precis på snåret klarade sig kvar i Bundesliga genom kval.

Tillbaka till Behrami. Som en av de åtskilliga flera kosovofödda spelarna i Schweiz landslag, spenderade han en och en halv säsong i Fiorentina och de senaste två i Napoli. Han har också spelat tre år i engelska West Ham innan ännu ett europeiskt land nu ska upptäckas.

Transfersumman landade på 30 miljoner kronor för mittfältaren som skrivit på ett treårskontrakt.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1707 Artiklar