Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 12 aug, 2021

Bayern Münchens 5 bästa talanger

Bayern Münchens 5 bästa talanger

Medan giganter inom fotbollsvärlden som PSG, Manchester City, FC Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Liverpool och Manchester United lägger ner stora summor pengar på att värva färdiga storstjärnor lägger de tyska Bundesliga mästarna Bayern München i stället mycket krut på sin ungdomsverksamhet.

Spelare, även utanför Tyskland, plockas in vid tidig ålder för att sedan utbildas i akademin, i hopp om att bli världsstjärnor.

Under försäsongen har dessa fått mycket speltid under den nya managern Julian Nagelsmann och därmed fått en ärlig chans att imponera.

Det återstår att se om någon av dessa blir uttagen i startelvan till öppningsmatchen mot Borussia Mönchengladbach.

Ett komplett speltips på öppningsmatchen finns att läsa här: Mönchengladbach – Bayern München, 13/5: Speltips & stream

Nedan listar vi de absolut 5 största namnen bland topptalangerna i Bayern München.

Bayern Münchens 5 bästa talanger

Josip Stanišić

Ålder

Position

A-lags matcher

Land

21 Ytterback 1 Tyskland

Om han själv får välja så spelar han helst som högerback. Däremot stänger han inga dörrar.

Under försäsongen har han testats på samtliga positioner i försvaret. Samt på båda kanterna. Detta har han lyckats med lysande resultat.

I vänskapsmatchen mot FC Köln spelade han som högerytterback. Sedan som vänsterytterback mot Ajax. Därefter i mittlåset mot Borussia Mönchengladbach. Och slutligen som vänsterytterback mot Napoli.

En drömförsvarare för laget, som ställer upp likt David Alaba gjorde, innan han lämnade truppen efter förra säsongen för spel i Real Madrid.

Debuten i Bundesliga kom som vänsterytterback, i 1-1 mötet mot Union Berlin, förra säsongen.

Förutom Bayern München har han också fått chansen att spela för Tysklands ungdomslag.

Bayern Münchens 5 bästa talanger

Tanguy Nianzou

Ålder

Position

A-lags matcher

Land

19 Mittback 6 Frankrike

Efter en trög start på sin första säsong, på grund av skador och avstängningar, har den unga franska mittbacken anpassat sig bra till livet i Tyskland.

Innan denna sommar har han också hunnit med 4 landskamper med franska U18 landslaget.

Denna sommar har han lagt all tid och träning med A-laget, där den nya managern Julian Nagelsmann har fått följa honom från sin första dag och kommenterat stortalangen på följande vis:

”Jag har känt till Tanguy Nianzou och haft honom på min bevakningslista under mycket lång tid. Han är en enastående talang och är en karaktär.”

Då Bayern München har gjort sig av med 2 mittbackar i David Alaba och Jerome Boateng finns det en stor chans att Tanguy Nianzou får mycket speltid.

Bayern Münchens 5 bästa talanger

Torben Rhein

Ålder

Position

A-lags matcher

Land

18 Mittfältare 0 Tyskland

Den centrala mittfältaren spås en lysande framtid. Han har hunnit med en landskamp för tyska U18 landslaget.

Han flyttades upp för att träna med A-laget under sommaren, men har återvänt och spelat med reserverna. Detta då Joshua Kimmich och Leon Goretzka har återvänt från semestrarna.

Bundesliga säsongen är lång och han kan mycket väl användas som ersättare till dem, vid skador eller rotation i startelvan.

Bayern Münchens 5 bästa talanger

Christopher Scott

Ålder

Position

A-lags matcher

Land

19 Mittfältare 2 Tyskland

Den offensiva mittfältaren debuterade precis som Josip Stanišić i samband med Union Berlin matchen. Därefter fick han också spela mot sin förra klubb Bayer Leverkusen.

Försäsongen började bra, där han fick starta mot FC Köln. Däremot fick han utgå på grund av en lättare skada, som hindrade honom från spel fram tills den sista vänskapskampen mot Napoli, där han var tillbaka.

Den nya managern ryktas vara ett fan av 19-åringen, som vid 2 tillfällen har representerat Tyskland.

Scott har visat prov på enorm talang, där han ständigt är ett hot i det offensiva spelet.

Bayern Münchens 5 bästa talanger

Armindo Sieb

Ålder

Position

A-lags matcher

Land

18 Anfallare 1 Tyskland

Den kanske största talangen har sparats till sist.

Han gjorde sin debut i den första omgången av DFB-Pokal cupen mot Düren. Han var även med i den andra omgången, men utgick skadad. Skadan begränsade hans speltid till 15 matcher med reservlaget.

Under försäsongen fick han en drömstart då han nätade i den första vänskapsmatchen mot FC Köln efter bara 6 minuter. Han har även fått speltid mot Ajax och Napoli.

Han är bred i sitt anfallsspel, där han helst spelar som toppanfallare i mitten. Däremot han har även provats på kanten, i offensiva uppställningar.

Med skyttekungen Robert Lewandowski spelar i samma position blir det svårt att bryta sig in i startelvan denna säsong.

Fast han har hela framtiden framför sina fötter.

Andra nyheter

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
17 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1578 Artiklar