Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 4 sep, 2018

VM-kval för damer: Allt inför Danmark – Sverige

Sverige bortaspelar mot Danmark i den sista matchen av damernas VM-kval. Här ger vi er alla förutsättningar inför matchen.

Streama Danmark – Sverige

För att se Danmark – Sverige, VM-kval för damer, behöver du ett konto på CMore, då CMore är den tjänst som har rättigheterna att visa damernas VM-kval.

Skaffa ett CMore-konto och titta på matchen, samtidigt som du hör de duktiga kommentatorerna Jesper Hussfelt och Malin Swedberg berätta om matchen. I expertstudion sitter Anna Brolin och Hanna Marklund.

Matchen visas i HD-kvalitet och du kan titta från valfri plattform streama Danmark – Sverige damer från mobil, dator, surfplatta eller TV!

  • Match: Danmark – Sverige, VM-kval, damer
  • Datum & tid: Tisdag 5 september 17:00
  • Arena: Viborg Arena
  • Stream: CMore

Streama Österrike – Sverige 6/9

Trolig laguppställning, Danmark

Petersen
Arnth – Sörensen – Nielsen – Sevecke – Thögersen
Christiansen – Veje – Holmgaard
Nadim – Harder

Trolig laguppställning, Sverige

Lindal
Glas – Fischer – Sembrant – Eriksson
Rubensson – Seger – Asllani
Jakobsson – Blackstenius – Schough

Vinnaren av matchen klar för VM

Ikväll spelar våra svenska landslagsdamer bortamatch mot Danmark i VM-kvalet. Vinnaren av matchen är klart för VM 2019 i Frankrike.

Sverige kommer till matchen efter att ha gjort ett mycket starkt kval. 6 vinster av 7 möjliga innebär att Sverige har förstaplatsen inför den avslutande VM-kvalmatchen. Plats 1 i kvalspelet innebär direktavancemang till VM 2019, medan andraplatsen gör att man får spela playoff.

Danmark är med sina 16 pinnar 2 poäng bakom Sverige men 6 före Ukraina på tredjeplatsen. Fallet är alltså sådant att det vi får se idag är en ren och skär gruppfinal, där vinnaren går till VM och förloraren får spela playoff. Slutar matchen oavgjort vinner Sverige naturligtvis gruppen.

Speltips

När dessa två lag möttes i våras vann Sverige med 3–0, men då avgjordes dessvärre inte matchen på planen. Efter tvister mellan om kollektivavtalet mellan de danska spelarna och DBU (danska fotbollsförbundet) lämnade Danmarks landslag walk-over, och Sverige tilldelades därmed en seger med 3–0. Mycket kaos inom dansk fotboll på sista tiden, herrarna har ju efter oenigheter nyss tvingats skicka iväg ett futsal-lag att spela i Nations League (!).

Hur som helst har de danska damerna gjort mycket bra resultat i de matcher laget väl har spelat. Man har resultatraden 5-1-1, där förlusten alltså kom efter lagets walk-over mot Sverige.

Vi måste ändå gå för Sverige i denna match. Det svenska landslaget innehåller fler stjärnor och svenskorna ligger dessutom högre upp än danskorna på FIFA-rankingen, plats 11 jämfört med plats 13.

Vi ska dock passa oss från att spela den raka 2:an med tanke på att X räcker för svensk förstaplats och avancemang till VM. Vi spelar därför ”Sverige att vinna – insatsen tillbaka vid oavgjort” till 2 gånger pengarna.

  • Tips: Sverige vinner – insatsen tillbaka vid oavgjort
  • Odds: 2.00, Bet365

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar