Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 14 sep, 2017

Vem blir ny tränare för IFK Göteborg?

Det är fortfarande oklart om vem som blir IFK Göteborgs nya tränare. Den viktiga posten för Blåvitt tros snart vara löst.

På IFK Göteborgs önskelista med ny tränare så finns nu två heta namn. Frågan är om laget kommer få sina planer i lås och få en av dessa två tränare som just nu diskuterar flitigast med IFK Göteborg.

Just nu leds laget av Alf Westerberg och Torbjörn Nilsson. Det är två tillfälliga tränare som tagit kommondo över laget efter att Jörgen Lennartsson fått gå åt sidan.

mark dempsey tränare

Två tränare är mest aktuella

Enligt Sportbladet så har Ifk Göteborg haft kontakt med Mark Dempsey, tidigare tränare för Djurgårdens IF.

Det är en tränare som inte besitter speciellt mycket erfarehet i jämfört med andra tränare i Allsvenskan. Däremot visade han upp goda resultat med Djurgårdens IF under 2016 där han lyckades hålla kvar laget i Allsvenskan efter en katastrofal inledning.

Han har även erfarenhet av att tränat Islands B-lag. Ett uppdrag som inte ses speciellt märkvärdigt.

Utöver Mark Dempsey så har IFK Göteborg haft kontakt med den förre landslagsspelaren Olof Mellberg.

Efter att Olof Mellberg avslutade sin karriär så har han börjat träna lag. Hans erfarenheter är likt som Mark Dempseys ganska bleka. Han tränar just nu Brommapojkarna i Superettan. Ett jobb han gjort med bravur. Brommapojkarna leder nämligen i skrivande stund tabellen tillsammans med Dalkurd.

Det mesta pekar på att Olof Mellberg kommer att bli en tränare i Allsvenskan nästa säsong. Oavsett om han väljer att bli ny tränare för IFK Göteborg, eller stannar kvar i IF Brommapojkarna.

Vi känner till att ekonomin i IFK Göteborg är väldigt ansträngd. Därför kommer flera stora tränare sorteras bort av anledningen att IFK Göteborg redan har för höga löner i kontrast till deras intäkter.

Håkan Ericsson är en tränare som IFK Göteborg har lämnat i förhandlingarna då han ansetts kosta för mycket pengar för klubben.

olof mellberg tränare i bp

Nya mål för Blåvitt

Oavsett vilken tränare som kommer att ta över i IFK Göteborg, så kommer denna tränare bli belastad med de krav och mål som klubben har.

Det var ett tag sedan IFK Göteborg var med och kämpade om SM-guldet, samtidigt så har de inte alls lyckats med att nå viktiga steg i Europa.

Frågan är hur länge IFK Göteborgs supportrar, aka Änglarna orkar vänta på framgång.

Ett lag i Allsvenskan som minst sagt lyckats med sitt Europa-spel är Östersunds FK.

Idag spelar de sin första matcher i Europa League. Du kan själv läsa mer om hur du kan se Östersund – Zorya Luhansk stream här.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar