Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 15 jun, 2019

Varför har Lionel Messi problem med Argentinas landslag?

Lionel Messi har lidit när han spelar i Argentinas landslag på grund av olika skäl. Ändå har han valt att fortsätta spela med dem.

Copa America började i lördags och Argentina har chansen att ta hem det i år. Detta betyder mycket för Argentinas spelare och speciellt mycket för Lionel Messi. Dock har 31-åringen haft problem med Argentina genom åren.

Senast Argentina vann en stor titel var år 1993 då de skickligt tog hem Copa America. Sedan dess har det bara gått nerförsbacke för ”La Albiceleste” då de förlorat fyra Copa America-finaler och VM-finalen som spelades år 2014. Messi har varit inblandad i fyra av dessa finaler och inte gjort ett enda mål på dem. 31-åringen blev alltid utsedd till syndabocken då alla i Argentina förväntar sig att han ska mirakulöst rädda laget.

Messi är Argentinas bästa målskytt genom tiderna då han gjort 67 mål på 130 matcher. Trots det förväntar sig det argentinska folket att Messi ska prestera ännu bättre och göra hela jobbet. Men i fotbollsvärlden tror jag knappast att ett lag kommer långt med ”one-man-army” -metoden. Det är något som man tillsammans måste sköta.

Efter varje Världsmästerskap och Copa America blir Messi kritiserad, som om det är han det beror på. När han spelar i Barcelona får han beröm och blir sällan kritiserad, där ses han som en hjälte. Men i Argentina ses han också som hjälten men får ändå skulden, han är alltså både en hjälte och en syndabock i Argentinas landslag. Lagmässigt är Argentina och Barcelona två olika lag där Barcelona är mycket bättre i termer av kvalitet.

Sedan dagen han debuterade för sitt moderland Argentina har han ständigt blivit anklagad för att varit för självisk, ej social med sina lagkamrater, inte följer order som tränarna satt upp, kan inte hantera press, arrogant, inte lever upp till nummer 10 och listan fortsätter. Då kan man ju förstå varför Messi tar illa upp och känner sig utstött.

År 2016 valde Lionel Messi att sluta spela med sitt landslag på grund av de många finaler han har fått lida. Dock valde argentinaren att komma tillbaka till landslaget och ge det ett nytt försök efter hans attityd förändrades. Detta har Messi sagt: ”Jag måste ställa mig upp och försöka igen, oavsett hur många gånger jag faller (misslyckas). Detta är ett bra meddelande till alla barn därute, inte enbart i fotbollen utan i livet allmänt.”

Det går inte heller att förneka tanken om att tiden håller på att rinna ut för Messi som har misslyckats att hämta en titel för sitt hemland Argentina. 31-åringen som snart blir 32 vet att detta kan vara hans sista chans att göra något som hämtar hem titeln. Nästa VM spelas år 2022 och då är Messi 35 år gammal, vilket kan indikera att han kommer att prestera sämre.

Läs gärna också om hur du kan streama Copa America här:

Streama Copa America

Ahmed Kheniab

Ahmed började arbeta hos Sportal.se. som frilansjournalist under 2018. Han fokuserarr främst på speltips för Premier League och Serie A

86 Artiklar