Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 23 okt, 2017

Usain Bolt – Satsar på fotboll i Dortmund

Efter att Usain Bolt slutat med friidrott och sprintlöpning, så ska den världskända idrottaren sadla om. Han kommer nu satsa på att bli fotbollsspelare.

Usain Bolt kommer till hösten att provträna med Borussia Dortmund för att på allvar testa sina fotbollstalanger. Att hans snabbhet kommer vara hans främst vapen som eventuellt proffs inom fotboll kommer inte som en chock.

Bolt har flera gånger tidigare visat ett stort intresse över att spela fotboll. Inte minst så är hans kärlek för klubben Manchester United visats upprepade gånger.

usain bolt från friidrott till fotboll?

Bolt blir fotbollsspelare?

Det står nu klart att Usain Bolt kommer att få provspela med det tyska topplaget Borussia Dortmund.

Usain Bolt har flera gånger gett indikationer på att fotbollen är ett alternativ efter att hans friidrottskarriär har lagts på hyllan.

Nu kommer han få chansen att mäta sina krafter mot några av Bundesligas främsta spelare. Kanske räcker det långt inom dagens fotboll med att ha en snabbhet utöver det vanliga?

Många lär vara kritiska över hur Bolt kommer att klara sig i fotbollens värld, men han själv har ett tydligt mål. Att till slut få spela i det jamacanska landslaget i fotboll.

”Jag kommer ta mig in i landslaget utan problem”

Detta kaxiga uttalande gav Usain Bolt till Reuters efter att de interjuvat Bolt om hans eventuella fotbollskarriär.

Provträningen är arrangerad av Puma, som inte bara är sponsor åt Borussia Dortmund, utan även till Usain Bolt.

världens snabbaste fotbollsspelare

Många förväntningar

Ingen vet riktigt vad denna provträning som Usian Bolt kommer genomgå med Dortmund kommer att leda till.

Kanske öppnar det dörrar för Bolt att spela i andra klubbar. Ett helttidskontrakt med Borussia Dortmund känns ganska långt borta då konkurrensen tros vara lite väl hög för spriterlegendaren.

Bolts enda vapen just nu är hans snabbhet, vilket man kan komma långt på. Dock är frågan om vilken position som Bolt kommer att spela på oklar. Mest troligt blir det en offensiv position där hans snabbhet ska utnyttjas maximalt.

Vi har säkert anledningar till att återkomma i ärendet om Usain Bolt kommer att bli fotbollsspelare i sina sista år som aktiva atlet.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar