Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 13 jul, 2018

Uppgifter: FIFA på väg att bekräfta att Qatar-VM hålls november-december

Det har varit uppe på tapeten tidigare, men nu verkar FIFA vara på väg att bekräfta att fotbolls-VM 2022 i Qatar kommer att spelas under vintern.

När det annonserades att fotbolls-VM 2022 skulle hållas i Qatar, väcktes många frågor. En av de mest svårbesvarade var: hur kommer det att fungera med värmen? I juni ligger medeltemperaturen i landet på 34 grader, och det hör verkligen inte till ovanligheterna att det är omkring 40 grader varmt.

Ett förslag som varit framme har varit att Qatar skulle införa en form av stark luftkonditionering på läktaren men framförallt på planen, vilket skulle hålla nere temperaturen i hela arenorna. Det hade gissningsvis varit ett mycket dyrt alternativ, särskilt med tanke på att dessa arenor inte kommer att ha stängt tak likt exempelvis Friends i Solna.

En annan potentiell lösning har varit att senarelägga mästerskapet till vintertid, och det verkar vara den vägen man valt att gå.

Flyttas till november-december

Det är den argentinske fotbollsexperten Roy Nemer som på sin Twitter skriver att VM väntas flyttas till november-december. FIFA kommer idag att hålla en presskonferens, och där väntas beskedet att ges.

Enligt Roy Nemer kommer VM att ha sin start den 21:a november, och spelas i en knapp månad. Finalen spelas den 18:e december.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar