Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 3 jan, 2019

Uppgifter: Fenerbahçe och Kasımpaşa intresserade av Hamad

Jiloan Hamads kontrakt med Hammarby gick ut för en månad sedan, och därefter har han stått utan klubb. Trovärdiga källor skriver att det finns intresse från två klubbar i Turkiet, varav en riktig storklubb.

Klubblös sedan kontraktet med Hammarby löpt ut

Jiloan Hamad valde våren 2017 att återvända till Allsvenskan, efter en utlandskarriär som på grund av skador och tränarbyten inte blev vad den kunnat bli. Den tekniske mittfältaren kritade för Hammarby – ett tvåårskontrakt med option på ytterligare ett år – men var hela tiden tydlig med att han inte återvände till Sverige för att varva ned.

Nu har Hamad gjort två år i Sverige och hans kontrakt med Hammarby har gått ut. Möjligheten till att han stannar kvar i ”Bajen” finns fortfarande, men Hamad är först och främst ute efter en övergång till något lag som är ett stort steg uppåt i karriären eller till en kluddadress där han kan säkra ekonomin.

Hamad gästade Yrkespodden i slutet av december, sade han följande om varifrån han har fått ”konkret intresse”:

– Det är turkiska klubbar, det är klubbar utomlands, det är klubbar i Mellanöstern. Jag har redan tackat nej till ett bud i Mellanöstern som har varit ett bra bud men som jag känner inte var tillräckligt för att jag skulle gå dit. Klubbar i Polen, Tjeckien, Bulgarien, toppklubbar som spelar Europafotboll. Det är sånt som kommer just nu.

Fenerbahçe och Kasımpaşa intresserade

Enligt Gökmen Özcan, journalist på en av Turkiets största sporttidningar, Fanatik, är Fenerbahce och Kasimpasa de turkiska klubbar som slåss om Jiloan Hamad. Gökmen Özcan skriver på sin Twitter att de två klubbarna båda är intresserade av att värva yttermittfältaren. Tweeten skrevs redan för två veckor sedan, men det är mycket troligt att klubbarnas intresse kvarstår då Hamad nyligen medgivit att han har intresse från Turkiet. Imorgon, 4 januari, öppnar januari månads transferfönster i Turkiet, och det är då spelarjakten drar igång på riktigt.

Historiskt starka Fenerbahçe är just nu inne i en oerhört tung tid, och ligger näst sist (!) i turkiska Süper Lig. Kasımpaşa däremot går mycket starkt och ligger på fjärde plats, på samma poäng som ligatvåan Trabzonspor.

Sportal har försökt nå Jiloan Hamad för en kommentar, men utan framgång.

Bildkredit till Rolandhino1

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar