Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 23 jul, 2019

Tyska landslaget byter skepnad

Det senaste världsmästerskapet i fotboll för herrar vill gärna det tyska landslaget glömma och se framåt mot nya tider. För att ge det tyska landslaget den framgång som de så gärna efterlängtar tror Joachim Löw att det tyska landslaget behöver ”börja om på nytt”.

Mars 2018 kom nyheterna. Joachim Löw hade valt att bestämt och enträget stryka Thomas Müller, Mats Hummels och Jerome Boateng från laglistan. Syftet med aktionen var att ge de unga spelarna en chans att spela och för att ge det tyska landslaget en ”ny start”. Den tyska trion var tre viktiga spelare som har åratal av erfarenhet i bagaget, att inte längre inkludera dem var en chock för många.

Nyanlända ansikten som Nicolas Schultz, Marcel Halstenberg, Kai Havertz har haft toppensäsonger och har satt prägel i lagen de spelar i. Nicolas Schultz och Marcel Halstenberg har varit extraordinära vänsterbackar som skickligt bidragit till både offensiv och defensiv. Kai Havertz har för sin del imponerat på den centraloffensiva positionen för sitt lag Bayer Leverkusen och är i dagens läge en av de växande talangerna i fotbollen. På 33 spelade matcher har 20-åringen levererat 17 mål och 3 assists.

Spelare som funnits med i laglistan sedan tidigare men som kommer att ges mer speltid är Julian Brandt, Julian Draxler, Niclas Süle och Antonio Rudiger. Värt att nämna är att Julian Brandt och Niclas Süle har varit guldklimpar för lagen de spelar i. Niclas Süle vann bland annat Bundesliga och Tyska nationalcupen med sitt Bayern Munchen medan Jerome Boateng satt vid sidlinjen stordelen av säsongen.

Förstahandsvals-anfallaren Timo Werner verkar inter heller kommit i form, trots att han presterar bra för Red Bull Leipzig. Tysken har enbart gjort 3 mål i alla sina tio spelade landskamper. I det senaste världsmästerskapet gjorde Timo Werner inget mål på alla sina tre spelade matcher i turneringen. Världsmästerskapet i fotboll år 2014 rådde det bekymmer kring forwardspositionen eftersom legenden Miroslav Klose började bli gammal och en ersättare behövde hoppa in, vilket i detta fall blev Mario Gomez. Mario Gomez fick delta lite i det senaste mästerskapet, men det är Timo Werner som nu tvingas ta nästa steg i forwardspositionen.

Nu när Euro-kvalifikationen börjar så ska det bli intressant att se ett nytt Tyskland som får konkurrera om titeln. Att ge de unga spelarna en chans verkar vara en hygglig idé, och som praktiskt sett kanske går hela vägen hem. Vem vet. Men en sak är säker och det är att de unga spelarna kommer vara de som tar vidare historien, förr än eller senare.

Ahmed Kheniab

Ahmed började arbeta hos Sportal.se. som frilansjournalist under 2018. Han fokuserarr främst på speltips för Premier League och Serie A

86 Artiklar