Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 20 feb, 2018

TV: Sergio Agüero slår supporter efter Citys förlust

Manchester City åkte ut mot Wigan i FA-cupen under tisdagskvällen. Efteråt var det mycket känslor, och supportrar stormade planen. Citys storstjärna Sergio Agüero var i händelsernas centrum, och delade ut ett slag till en Wigansupporter.

Igår åkte Englands just nu bästa klubb till DW Stadium för att möta League One-laget Wigan Athletic, som kom från två förluster i ligaspelet. Matchen var en åttondelsfinal i FA-cupen.

Trots motståndet Manchester City ställdes emot, valde Pep Guardiola att ställa upp med så gott som sitt starkaste lag. Andramålvakten Claudio Bravo var den ende spelaren från matchen som vi inte är vana att få se i startelvan.

Första halvlek var förvånansvärt jämn och Wigan såg starka ut, och just innan domaren skulle blåsa för halvtidsvila inträffade dessutom en försvårande omständighet för City.

Efter en mycket tuff satsning, blev Citys vänsterback Fabian Delph utvisad. Domaren var först på väg att dela ut ett gult kort, men efter protester från Wiganspelare ändrade han sig och visade det röda kortet. Ett osäkert agerande av domaren, men att tacklingen förtjänade rött kort var det inget tvivel om.

”Will Grigg’s on fire, your defence is terrified”

I andra halvleken var Manchester City ändå det starkare laget, men det var Wigan som gjorde mål. Anfallaren Will Grigg var ”on fire”, och Citys försvar blev skräckslaget. Grigg, främst känd för ramsan om honom som blev viral under EM 2016, gjorde 1-0 i den 79:e minuten, och Wigan lyckades hålla ut för resten av matchen.

Efter slutsignalen stormade överlyckliga Citysupportrar planen, och saker urartade.

Agüero slog supporter

En av Wigansupportrarna som sprungit in på planen hamnade i ett litet bråk med Manchester Citys storstjärna Sergio Agüero. När Agüero stod och pratade med en Wiganspelare, kom supportern plötsligt fram och sade någonting till argentinaren. Då vände sig Agüero om och slog till honom.

Slaget tog inte särskilt illa, och supportern fortsatte att skrika saker för att reta upp Agüero. Agüero försökte då jaga efter Wigan-supportern, och fick hållas av funktionär och spelare för att inte ge sig på supportern.

– Vi kommer säkert att hamna i trubbel, sa Wigans ordförande David Sharpe efter matchen. Jag kan inte klandra supportrarna över att de tar sig in på planen, men jag gillar inte att de hånar motståndarna efter en seger.