Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 27 sep, 2017

Truppen uttagen i landslaget mot Luxemburg & Holland

Nästa match som Sveriges landslag spelar ui sitt VM-kval kommer vara mot Luxemburg. Idag blev spelarna uttagna till landslagstruppen. Många av namnen känner vi redan igen, samtidigt som det getts plats till två möjliga debutanter i Sveriges landslag.

Här nedanför så kommer du att kunna se samtliga spelare som är uttagna mot Luxemburg i VM-kvalet.

Matchen mot Luxemburg ska bara vinnas. Inget annat är accepterat från svensk sida. En vinst mot Luxemburg är inte bara ett väntat resultat. Det är även ett nödvändigt resultat för att Sverige ska ta sig till VM 2018.

Spelare i Sverige mot Luxemburg & Holland

Det är två stora överraskningar i den trupp som Janne Andersson presenterade idag. Dessa överraskningar kommer båda från Östersunds FK. Både Saman Ghoddos och Ken Sema är uttagna till truppen.

Saman Ghoddos har tidigare meddelat att han hellre väljer det iranska landslaget före blågult. Det florerar dock rykten om att Saman Ghoddos överväger sitt val efter att Janne Andersson hållt en plats åt honom i Sveriges landslag.

Mer självklart val var det för Ken Sema som skrek av glädje när truppen presenterades. Ken Sema har haft en viktig roll i Östersund i deras resa till Europa League.

Östersunds FK kommer den 28 september att spela en ny match i Europa League.

Nedanför så presenterar vi alla namn som finns med i den svenska landslagstruppen mot Luxemburg.

Målvakter

Karl-Johan Johnsson, Kristoffer Nordfeldt, Robin Olsen.

Försvarare

Ludwig Augustinsson, Andreas Granqvist, Filip Helander, Pontus Jansson, Emil Krafth, Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Martin Olsson.

Mittfältare

Viktor Claesson, Albin Ekdal, Emil Forsberg, Jakob Johansson, Sebastian Larsson, Marcus Rohdén, Ken Sema, Gustav Svensson.

Anfallare

Ola Toivonen, Marcus Berg, John Guidetti, Isaac Kiese Thelin.

Missa inte matchen!

Matchen mot Luxemburg kommer att spelas den 7 oktober. Platsen för denna match är på hemmaplan för Sveriges del. Närmare bestämt inne på Friends Arena.

Det förväntas bli en match som kommer ta Sverige vidare till den mer viktiga matchen mot Holland.

Matchen som Sverige kommer att spela mot Holland spelas endast tre dagar efter matchen mot Luxemburg. Med andra ord den 10:e oktober. Det innebär att det svenska landslaget måste lägga stort fokus på de återstående matcherna i VM-kvalet.

Du kan läsa mer om hur du kan streama svenska landslaget på nätet. Det kan vara bra för att hitta sändningar där du kan följa Sveriges resa mot VM 2018 i Ryssland.

Om du redan nu vill läsa om hur du kan se fotboll VM 2018 stream & på TV så har vi redan uppdaterat våra läsare kring detta. Se till att du inte missar någon fotboll som du vill se live i mobilen, datorn, TV eller surfplattan. Vi hjälper dig.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar