Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 29 aug, 2017

Trolig svensk startelva mot Bulgarien

Det florerar nu en hel del rykten kring vilka spelare som Janne Andersson tar ut i sin startelva mot Bulgarien. Det mest troliga startelvan som Sverige kommer att ställa upp med är ingen nyhet.

Det svenska landslaget genomförde en träning idag i Bulgariens huvudstad Sofia. På schemat under träningen stod försvarsspel på helplan. Då delade Janne Andersson upp truppen i lag som tyder mycket på att startelvan kommer bli den samma som mot Frankrike förra matchen.

Vi tror absolut inte det är omöjligt att Sveriges landslag startar med den startelva de använde senast mot Frankrike.

janne andersson sveriges förbundskapten

Startelvan mot Bulgarien – Inte fastställd

Den fastställda svenska startelvan i mellan Bulgarien och Sverige beräknas komma samma dag som matchen spelas. Många gånger så släpps startelvan bara några timmar innan avspark.

Däremot har mycket indikerat på att samma spelare som spelade mot Frankrike även kommer starta matchen mot Bulgarien.

Det som mest talar för det är landslagets träning i Sofia. Dessutom så har Janne Andersson sagt till media att han vill bygga på en stomme.

”Vi har en stomme som spelat och gjort det bra”.

Det är ett citat som indikerar på att Janne Andersson inte är ute efter att byta sin startelva och testa flera nya spelare.

Istället så vill han ha ett tryggt lag, som kan spela in sig på sina positioner och med de andra spelarna.

Spelarna mot Frankrike

Följande spelare ingick i den startelvan som Sveriges landslag använde mot Frankrike. Det är även den trupp som vi, och många andra gissar att Janne Andersson kommer att spela mot Bulgarien.

Målvakt

 • Robin Olsen

Backlinje

 • Mikael Lustig
 • Andreas Granqvist
 • Victor Nilsson Lindelöf
 • Ludwig Augustinsson

Mittfälltare

 • Jimmy Durmaz
 • Albin Ekdal
 • Jakob Johansson
 • Emil Forsberg

Anfallare

 • Ola Toivonen
 • Marcus Berg

Notera gärna att detta är bara en gissning på den startelva som Sverige kommer att ha mot Bulgarien. Vi kommer säkert ha anledningar att återkomma med den fastställda startelvan, så fort Janne Andersson går ut med den offentligt.

spelare i truppen

Starkare än Bulgarien

Den trupp som Sverige har tagit ut för att spela VM-kval mot Bulgarien är stark. Den innehåller flera spelare som finns med i stora klubbar i Premier League, Bundesliga, och Serie A.

Truppen som just nu finns på plats i Bulgariens huvudstad Sofia ska vara tillräckligt bra för att bärga hem tre poäng.

Till skillnad från Bulgarien så har vi i Sverige ett mer jämt lag på alla positionerna. Vilket vi tror kommer vara en bidragande faktor till varför Sverige kommer att vinna.

Därför kommer vårt speltips att ligga på en svensk seger mot Bulgarien. Ett mer komplett speltips inför matchen kommer vi att uppdatera dig om när mer information om startelvorna finns ut.

Missa inte att du kan se Sverige – Bulgarien live stream om du gör på rätt sätt. Läs gärna vidare för att ta reda på hur matchen kommer att sändas på TV och på nätet.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar