Pep Guardiola är en av världens bäst betalda fotbollstränare. Läs topplistan här.

Zinedine Zidane (2017), Claudio Ranieri (2016), Luis Enrique (2015), Joachim Löw (2014), Jupp Heynckes (2013), Vicente del Bosque (2012). Detta är de tränare som vunnit utmärkelsen som världens bäste tränare de senaste sex åren.

När vi tittar på topp 5-listan över de bäst betalda tränarna i världen finner vi blott en av dessa; Zinedine Zidane.

Topp 5-listan innehåller två La Liga-tränare, två Premier League-tränare och en landslagstränare.

Listan inkluderar lön, bonusar och övriga intäkter (sponsoravtal och liknande), och begränsar sig till säsongen 2017-18.

5. Pep Guardiola, Manchester City, 20 miljoner euro

Josep ”Pep” Guardiola är av många ansedd som världens bäste fotbollstränare, och har under sin andra säsong i Manchester City lett klubben till ligatiteln i överlägsen stil. Tar klubben 6 poäng eller mer under de återstående 4 matcherna har man slagit Chelseas poängrekord från säsongen 2004-05 (95 poäng).

4. Zinedine Zidane, Real Madrid, 21 miljoner euro

Den yngste och minst erfarne tränaren på denna lista. Han har endast coachat Real Madrid i drygt två år, men har direkt lyckats göra laget till första klubb att vinna Champions League två år i rad. Nu väntar semifinal mot Bayern München, och därefter en eventuell final och jakt på tredje raka CL-titeln.

3. Diego Simeone, Atlético Madrid, 22 miljoner euro

Diego Simeone har inte mest pengar att jobba med av tränarna på denna lista, men själv drar han in riktigt bra. Simeone är världens tredje bäst betalde tränare i världen, vilket han är väl förtjänt av med tanke på att han förvandlat Atlético Madrid från ett lag något bakom toppen i La Liga till en av världens starkaste klubbar.

2. Marcello Lippi, Kinas landslag, 23 miljoner euro

Den gamle VM-guldtränaren Marcello Lippi har haft en ganska anonym tillvaro för fotbollsvärlden under de senaste åren, sedan han gick till kinesiska Guangzhou Evergrande 2012. 2016 tog 70-åringen över Kinas landslag, där han fått som mål att ta landet till VM 2022.

1 José Mourinho, Manchester United, 26 miljoner euro

En av fotbollsvärldens största tränare sedan han vann Champions League med FC Porto 2003-04. Därefter har han kontinuerligt fortsatt att vinna titlar vart han än gått, och hans värde har kontinuerligt ökat. José Mourinho är världens bäst betalde fotbollstränare.

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 100 000 evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

200% upp till 1000 KR

2. Unibet

100% vinstboost på ditt första spel

3. MrGreen

100% upp till 2000 KR

4. LeoVegas

Sätt in 100kr spela för 500kr + en pizza

5. ComeOn

Spela utan konto

6. SpeedyBet

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18

Unibet

Insättning med Swish
x

Sponsrat innehåll | 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se