Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 20 apr, 2018

Topp 10: Tränarna som kan ersätta Wenger

Arsène Wenger lämnar Arsenal efter säsongen. Här listar vi de mest troliga ersättarna.

Efter 22 år i klubben lämnar Arsène Wenger sitt Arsenal vid slutet av denna säsong. Wenger har nått otaliga framgångar för Arsenal, där höjdpunkten är säsongen 2003-04 då ”The Invincibles” gick obesegrade genom hela säsongen.

Arbetet i att hitta Wengers efterträdare startar genast.

Brendan Rodgers är för närvarande favorit att ta över Arsenal, och Celtics ägare har sagt att han tillåter Rodgers diskutera ett avtal med Arsenal. Rodgers har flera års erfarenhet av Premier League, då han tidigare tränat både Swansea och Liverpool.

Patrick Vieira och Mikel Arteta, som båda spelat i Arsenal men som har ont om tränarerfarenhet, är två andra namn som är uppe på tapeten.

Bland de riktigt tunga tränarnamnen finner vi bland annat Joachim Löw, Carlo Ancelotti och Massimiliano Allegri. Även yngre, spännande tränare som Thomas Tuchel och Leonardo Jardim uppges vara aktuella. Och så den gamle räven Rafael Beitez.

Topp 10 tränare att ersätta Wenger

1. Brendan Rodgers, 45 år, Celtic

2. Thomas Tuchel, 44 år, klubblös

3. Patrick Vieira, 41 år, New York City FC

4. Joachim Löw, 58 år, Tyskland

5. Carlo Ancelotti, 58 år, klubblös

6. Leonardo Jardim, 43 år, Monaco

7. Massimiliano Allegri, 50 år, Juventus

8. Luis Enrique, 47 år, klubblös

9. Rafael Benítez, 58 år, Newcastle

10. Mikel Arteta, 36 år, assisterande manager i Manchester City

Listan är framtagen utefter Bet365:s odds, och uppdaterades senast klockan 14:02 den 20:e april 2018.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar